1-op-1 Schrijfcoaching | 5 Weken

100% maatwerk

1-op-1 Schrijfcoaching | 5 Weken

Schrijven is geen kunstje dat je uit een boekje leert. Het is als fietsen, zwemmen, of seks; je moet het doen om er beter in te worden. Ontdek het plezier van schrijven en til je vaardigheden naar een hoger niveau met mijn 1-op-1 schrijfcoaching.

Iedereen kan beter leren schrijven

Ongeacht je huidige schrijfniveau, er is altijd ruimte voor verbetering. Echt goed word je pas met goed onderbouwde en heldere feedback. Niet van collega’s, vrienden of familie die alles geweldig vinden, maar van iemand die dagelijks met tekst bezig is. En dat ben ik!

Heeft je leidinggevende altijd iets aan te merken op je schrijfwerk? Dan is schrijfcoaching misschien wel de oplossing, en wie weet, op kosten van de zaak!

Voor wie Is schrijfcoaching bedoeld?

Schrijfcoaching is voor iedereen met het verlangen om beter te schrijven, ongeacht het doel. Ik heb secretaresses, bloggers, schrijvers, marketing- en communicatiemedewerkers, zzp’ers, coaches, trainers en hobbyschrijvers gecoacht. Ze leerden onder andere:

 • Snel structuur aanbrengen
 • Pakkend en to-the-point schrijven
 • Wervend schrijven voor actie
 • De aandacht vasthouden
 • Spelen met creativiteit
 • Schrappen voor effect
 • Onvergetelijke koppen schrijven
 • Dyslectisch? Geen probleem. Iedereen kan profiteren van schrijfcoaching.

Waarom Kiezen voor 1-op-1 Schrijfcoaching?

Geen fan van onlinecursussen en groepen? Perfect, want ik ook niet. Mijn schrijfcoaching is persoonlijk en afgestemd op jouw behoeften, zonder standaard programma’s of opdrachten. Vooraf bepalen we waar je staat en waar je naartoe wilt. Ik deel mijn kennis en inzichten om jou direct verder te helpen.

Hoe ziet de praktijk eruit?

Intake: Bepaal je behoeften en doelen.
Planning: 5 sessies verdeeld over 6 weken.
Werk: Schrijf en stuur in, ik voorzie van feedback.
Sessies: We bespreken via Google Meet jouw stukken.
Tussen de sessies: Je werkt hard, en ik ben bereikbaar voor vragen.
Na 5 Weken: Hoor je mijn stem in je achterhoofd zodra je gaat schrijven

Na deze intensieve weken heb je niet alleen betere teksten geschreven maar ook nieuwe ideeën, technische tips, inspiratie, zelfvertrouwen en lef. De investering van €995,00 exclusief btw brengt niet alleen blogs en columns voort, maar ook een blijvende verbetering in je schrijfstijl. En dat, dat neemt niemand je meer af!

Voel je de kriebels? Bel me gerust op 06-13593044 voor meer informatie.

Details

 • Je kunt starten wanneer jij dat wil, tijdstip in overleg.
 • Plan tijd in om te schrijven! Het zijn best intensieve weken, dus hou daar rekening mee. De meeste cursisten trekken ongeveer 4 uur per week uit om research te doen en te schrijven.

Je was op zoek naar de prijs hè? Hier staat ‘ie:  € 995,00 exclusief btw

Meer info? Bel me! 06 – 13 59 30 44

 

 

Jarenlange praktijkervaring: I’m all yours

Iedereen kan beter leren schrijven, daar ben ik van overtuigd, en daar help ik je bij. Al 13 jaar ben ik dagelijks bezig met onlinecommunicatie voor zowel grote als kleine opdrachtgevers. Ik weet dus waar jij tegenaan loopt.

Het is mijn uitdaging om jullie in één dag (oké, 2 dagdelen) direct duidelijk en lezersgericht te leren schrijven. Ik hou van snel, simpel, en creatief. Laten we je ‘darlings’ elimineren (en je interne criticus 👿), zodat jullie kunnen schrijven zonder stress.

Ik leer je praktisch toepasbare schrijftechnieken die je ook écht gaat gebruiken. Omdat het een incompany training is, ontstaat er meer eenheid in de bedrijfscommunicatie.

Wat zeg je ervan?

Ga je nog langer wachten?
Of pak je de telefoon?
06-13 59 30 44.

Ik heb vandaag direct mijn eerste blog geschreven;-). Dank je wel Lotty voor je ongedwongen no nonsens begeleiding. Het smaakt naar meer.

Debora Bakker

Adviseur, trainer, coach

Geweldig hoe Lotty de creativiteit bij een team laat ontwaken. Sturen waar nodig, maar vooral zelf laten ontdekken en leren. Wij hebben een mooie start weten te maken met creatief schrijven

Astrid Brouwers

Directie, De Typetuin

Wat een toffe workshop hebben we gehad! Boordevol tips en suggesties, waarmee je echt vooruit kan. Niet alleen theorie, maar ook erg praktijkgericht. Je ziet jezelf verbeteren.

Erwin Roks

SEO Specialist, Slaaploods

Ik schrijf nu een stuk zelfverzekerder, sneller en met meer plezier. En wat ik ook heel waardevol vind, ik ga veel bewuster met onze taal om.

Moniek Martens

Eigenaar, Footlogics

Je niet eerst af te vragen of iets wel kan, maar meer out of the box te denken. Lotty geeft scherpe feedback en schrapt al het wollig taalgebruik of onechtheid eruit.

Heidi Blaauw

Woorddienstbegeleider, In het Hart

Inspirerende vrouw die je laat nadenken. Bedankt voor deinteressante training Lotty!

Anemieke Schuffelen

Communicatiemedewerker, Johan Cruyff Foundation

Lotty weet tijdens de training een sfeer neer te zetten waarinmensen de ruimte en inspiratie vinden om creatief los te gaan enzichzelf verbazen. Met alle tips & tools kunnen wij als teamverder bouwen. Bedankt voor een toptraining!

Karin van der Maarel-Sonneveld

Communicatiemanager, NVKL

Ik heb zelfs zin om nieuwsbrieven te schrijven terwijl dit voorheen een martelgang voor mij was.
Schrijven en Schrappen: DOEN!

Sandra Ottens

Marketing en Communicatie, Proserve

Waarom zou ik me aanmelden voor een schrijftraining?

Je bent niet voor niets op mijn website beland, dus volgens mij weet je het antwoord wel 😉
Als jij en je collega’s allemaal regelmatig zakelijk teksten schrijven, dan kan het haast niet anders dan dat iedereen dat op zijn eigen manier aanpakt. Iedereen heeft zijn eigen schrijfstijl en voorkeurswoorden.

Dat is niet fout, maar voor een bedrijf is het belangrijk dat de communicatie herkenbaar is. Dat de teksten zakelijk, maar ook vriendelijk geschreven zijn.

Bovendien doen de meeste mensen langer over hun teksten dan nodig is. Als je weet hoe je een schrijfplan maakt. Dus waarom? Het levert je betere teksten, tijd en rust op.

Wanneer kunnen we beginnen met de schrijftraining?

Alle schrijftrainingen zijn maatwerk. Ik zal dus eerst een intakegesprek hebben om te kijken wat jullie doen en waarmee je het meest bent geholpen.

Daarom hebben jullie wat tijd nodig om de informatie te verzamelen die we nodig hebben voor de training. Pas daarna kan ik de training vormgeven.

Meestal duurt dit proces wel een week of twee.

Waar worden de incompany trainingen gegeven?

De naam zegt het al: in jullie company ☺️. Maar als jullie er een dagje uit van willen maken, kan het natuurlijk ook ergens anders.

Liever online? Ook dat kan.

Hoe zijn de sessies verdeeld?

De training bestaat uit 2 dagdelen van elk 3,5 uur. Dat is echt genoeg want dan zit je hoofd wel vol.

Tussen de dagdelen zit minimaal 1 week. Of 2 weken. Dat doen we allemaal in overleg en het is vooral afhankelijk van hoeveel tijd jullie hebben om het huiswerk te maken.

Wat is inbegrepen?

Jullie krijgen van mij exclusief cursusmateriaal. Dat zijn materialen waar ik zelf als pro ook nog steeds gebruik van maak. Dit zijn naslagwerken, inspiratielijsten en templates.

Na afloop krijg je een certificaat van deelname.

Welk niveau is de training?

De meeste deelnemers hebben hbo+ niveau. Maar dat zegt niets. Ook mensen met een lagere opleiding kunnen prima deelnemen. Het grappige is dat je tijdens de training juist geen ingewikkelde taal gebruikt!

We weten niet zo goed welke teksten we zouden moeten verbeteren.

Geen probleem. Tijdens de intake bespreken we dat allemaal en ik zal om voorbeelden vragen. Ik pik de teksten er zo uit, die een make-over nodig hebben.

Ik heb dyslexie, is de training dan wel geschikt voor mij?

Jazeker! Al heel wat mensen met dyslexie hebben de training zonder probleem gevolgd. Tijdens deze schrijftraining let ik niet op spelling. Het draait voor een groot deel om creativiteit, inbeelden en verbanden herkennen. Late mensen met dyslexie daar nou juist goed in zijn!

Hoe gaan we verder na de schrijftraining? Is er een vervolg?

Tijdens een schrijftraining vallen er een heleboel kwartjes. Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien. Maar je krijgt best veel informatie en anders schrijven kost tijd, het is in feite een gedragsverandering.

Er zijn diverse opvolgmogelijkheden:

 • Een terugkomdag waarin iedereen een eigen stuk inbrengt
 • Een 1-op-1 sessie voor medewerkers die vaak schrijven en meer verdieping willen
 • Samenstellen van een schrijfhandboek helemaal gericht op jullie bedrijf
 • Je kunt mij inhuren als tijdelijke redacteur

Kun jij een tijdje met ons meelopen als ‘hoofdredacteur’?

Dat is zeker mogelijk. Bedrijven doen dit als er een periode aankomt waarin er veel geschreven en gepubliceerd moet worden. Jullie schrijven de teksten die je moet schrijven en ik geef feedback en/of redigeer. Ik hou de structuur en het grote geheel in de gaten.

Als ik op deze manier een tijdje meeloop, geeft dat ontzettend veel rust want jullie kunnen je concentreren op de inhoud en ik check of doe de rest!

Onze branche is gewoon saai. Kun je dan wel creatieve teksten schrijven?

Misschien is de uitdaging in het begin wat groter maar dat kan absoluut. Voor elke doelgroep kun je duidelijke, lezersvriendelijke teksten schrijven. Ik neem de uitdaging aan!

Geef je ook trainingen op open inschrijving?

Ja en nee. In principe richt ik me op bedrijven. Puur omdat trainingen op open inschrijving voor mij erg lastig zijn om ‘vol’ te krijgen. Wat je wel kunt doen: mij een mailtjes sturen en dan zet ik je op een lijst van geïnteresseerden (vrijblijvend). Zijn er genoeg aanmeldingen? Dan prikken we een datum.

Je mag ook zelf een clubje mensen verzamelen. Je moet dan minimaal met 3 personen zijn.

Don't be shy!

Bel me gerust zodat ik je vragen kan beantwoorden: 06-13 59 30 44.

Boek Opposites AttractLotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching
Auteur van Opposites Attract

Ik schreef de honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 11+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!

 

Banner logo's