Werk jij bij een kleine gemeente?

Als je bij een kleine gemeente werkt, heb je een veelzijdig takenpakket en ben je direct betrokken bij… álles 🥴

Je bent zo iemand die evenementen organiseert, overlegt met de wethouder én de telefoon beantwoordt. Je doet administratieve klussen, websiteonderhoud en redactie.

 

Er wordt van je verwacht dat je foutloze teksten schrijft die íedereen begrijpt.

Da’s best veel in je eentje!

Weet je wat jij verdient (behalve een lintje en salarisverhoging)?🏅

Een schrijftraining.

Daar leer je hoe je snel een heldere structuur neerzet en de juiste woorden kiest, zodat jouw verhaal in één keer duidelijk overkomt bij je collega’s of de inwoners van de gemeente.

Schrijftraining speciaal voor kleine gemeenten

Je hoort het overal om je heen: als gemeente moet je brieven en e-mails schrijven die iedereen begrijpt. Maar vaak blijkt het helemaal niet zo makkelijk om duidelijk te schrijven.

Bij grote gemeentes hebben ze hier een communicatieafdeling voor. Die mensen volgen regelmatig een cursus of training om zo goed mogelijk te communiceren.

Als je bij een kleine gemeente werkt, moet je dat soort dingen vaak zelf uitvogelen. Daarom heb ik een training ontwikkeld, speciaal voor jou, zodat jij jezelf straks óók een communicatie-ninja kan noemen. Met mijn schrijftrainingen help ik gemeenten direct duidelijk en lezersgericht te schrijven.

With al little help from a friend: ChatGPT

Ik sta verbaasd dat er nog zo veel cursisten zijn die nog geen gebruik maken van ChatGPT. Terwijl het net zo makkelijk is als googelen.

Ik zie het als een sparringpartner die de snelheid heeft van het licht.

Klopt alles wat ‘ie zegt? Nee, niet alles. Dus je moet zelf blijven nadenken.

Heeft ‘ie veel ideeën? Ja, als jij de juiste vragen stelt, neemt ChatGPT je heel veel werk uit handen.

In deze cursus leer ik je hoe je ontzettend veel tijd bespaart als je weet hoe je jouw kennis, je schrijfskills én ChatGPT kunt combineren.

Waarom is duidelijke taal zo belangrijk?

We willen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving, ongeacht culturele achtergrond, geloof of afkomst. Veel mensen hebben een minder grote woordenschat. Bijvoorbeeld omdat Nederlands niet hun moedertaal is of omdat ze dyslectisch zijn.

Ongeveer 1 op de 6 mensen kan wél lezen en schrijven, maar haalt niveau mbo-3 niet. Grote kans dat een deel van jouw lezers in die groep vallen.

Onderwerpen

🔸 Supersnel een heldere structuur opzetten

🔸 Krachtige koppen en tussenkoppen schrijven

🔸 Woorden gebruiken die 80% van de bewoners in Nederland begrijpt

🔸 Duidelijke e-mails schrijven die geen vragen oproepen

🔸 Hoe de lezer zich gezien en begrepen voelt

🔸 Niet méér communiceren, maar efficiënt communiceren

🔸 De actieknop van de lezer indrukken

🔸 ChatGPT slim gebruiken

 

Wat levert een schrijftraining op?

Na de schrijftraining is het gedaan met dat geworstel op je toetsenbord. Dat hoe-moet-ik-beginnen-gevoel maakt plaats voor zelfvertrouwen. Stel je voor dat je veel makkelijker en sneller schrijft en dat er ruimte overblijft voor creativiteit!

🔸 Voordeel voor de lezer: die weet meteen wat hem/haar te doen staat en voelt zich gezien. Want jij schrijft nu zó duidelijk dat iedereen begrijpt wat je bedoelt.

🔸 Voordeel voor jou: minder vragen, klachten en misverstanden. En niet te vergeten: minder stress en meer schrijfplezier.

Stop dus met ‘eventjes’ je info op papier te zetten. Tijd om je schrijfstijl te verbeteren en dat gaat sneller dan je denkt!

Wat past het beste bij jou?

Je wil consequent dezelfde schrijfstijl hanteren: direct duidelijk, lezersgericht en vriendelijk. Tijdens mijn schrijftrainingen geef ik handvatten om snel een goede structuur op te zetten. Je leert hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en welke woorden je wél en welke je juist níet moet gebruiken voor een breed publiek.

Dan heb ik 3 smaken voor je:


🔸 1 op 1 schrijfcoaching
Individueel, dus alles in overleg. Op locatie of online. We werken met voorbeelden uit je eigen praktijk.
Op offerte: 100% maatwerk.

🔸 Schrijftraining met je eigen team
Zijn er minimaal 4 collega’s die samen aan hun schrijfskills willen werken? Dan is een schrijftraining op maat perfect. Een of twee dagdelen. Ik kom naar jullie toe.
Vanaf € 875,- per dagdeel voor een groep van maximaal 5 collega’s.

🔸 Schrijftraining open inschrijving
Deze training duurt een hele dag en je volgt hem met een paar collega’s van andere kleine gemeenten. De training gaat door als zich minimaal 4 mensen aanmelden.
€ 259,- voor een hele dag inclusief lunch, in Breda.

Wat je nu moet doen: bellen.

Dan overleggen we samen wat het beste past. 06 13 59 30 44
Tot zo!

Lotty

Zoek je een andere schrijftraining? Check hieronder!

“Inspirerende dag met prikkelende oefeningen en fijne mensen om mee te ping-pongen,zuchten te slaken en vooral schrijven..
Een geweldige coach die rust uitstraalt en iedereen op zijn gemak stelt, goede feedback geeft en vooral iedereen ziet, echt ziet..ik ben dankbaar voor deze dag en geniet er nu nog elke keer van als ik schrijf…”
Ingrid Mank

Singer, songwriter, vocal coach

“Emoties komen los met een stilte wandeling en een vreemd filmpje. In korte tijd een goed, spannend, raar verhaal op papier zetten lukt je met deze inspirerende workshop!”
Geeske van Meerveld

Opleidingscoördinator

Schrijven met al je zintuigen en een goeie dosis nuchtere humor. Dat krijg je bij de workshop creatief schrijven van Lotty Rothuizen.

Op de de saaiste locatie van Breda gaan je gedachten automatisch naar de beelden in je hoofd. En aan het eind van middag weet je ze moeiteloos om te zetten in mooie zinnen. Ze geeft je het recept voor de geheime schrijverssaus. Maar niet helemaal, zodat er genoeg ruimte blijft voor het ontdekken van je eigen ingrediënten. Het smaakt voor mij in ieder geval naar meer!

Marianne Goet

Tekstschrijver en communicatieadviseur

“Inspirerende workshop! Met ondersteunende theorie maar vooral veel praktische aanwijzingen. De ervaringen die Lotty heeft als ervaren copywriter en die ze met ons deelde waren erg leerzaam. Een workshop met een zogenaamde ‘saaie’ én een verrassende locatie. Ik kreeg door deze middag weer liefde voor het schrijven.” 

Karin Weterings

GGD Zeeland

“Lotty is een geduldige en duidelijke coach en heeft me veel tips gegeven waardoor ik zelf weer verder kan. Geen onnodige bla bla maar informatie waar je wat aan hebt. Bovendien is ze ook nog heel gezellig!”
Lia van den Berg

Kunstzinnig dynamisch counseler

“Ik zocht een manier om inspiratie te krijgen en ook direct aan de slag te kunnen. Nou dat is gelukt. Het was een super leuke inspirerende middag en… ik heb vandaag direct mijn eerste blog geschreven;-). Dank je wel Lotty voor je ongedwongen no nonsens begeleiding. Het smaakt naar meer.”
Debora Bakker

Adviseur, trainer, coach

“Grootste struikelblok blijkt voor mij: denken dat ik het niet kan. Of denken dat anderen het beter kunnen. Nu word je aan het werk gezet en creatief uitgedaagd. En dat valt in eerste instantie niet mee. Maar iedereen, ook jijzelf, komt met iets verrassends. Dat geeft je wel een goed gevoel. Ik werd heel blij van mijn eigen creativiteit, maar zeker ook van de creativiteit van de anderen.”Kortom: een inspirerende middag. Bedankt Lotty!”
Marcella Metsemaker

Medewerker communicatie , Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

“Geweldig hoe Lotty de creativiteit bij een team laat ontwaken. Sturen waar nodig, maar vooral zelf laten ontdekken en leren. Wij hebben een mooie start weten te maken met creatief schrijven (al zijn we nu eerst nog alles aan het schrappen).”
Astrid Brouwers

Directie, De Typetuin

“De korte tijd om een stuk te schrijven n.a.v. een opdracht werkt goed.Ik dacht niet na over schrijffouten of interpunctie. Dat schrijft heel bevrijdend. Wat ik in korte tijd schreef verbaasde mezelf. Lotty zorgde ervoor dat ik schreef vanuit mijn gevoel i.p.v. de ratio.”
Jolanda Vrolijk

Lerarenondersteuner Praktijkschool

“Inspirerende opdrachten om thuis te doen, goede feedback en veel super handige naslagwerken die ik zeker blijf gebruiken. Ik schrijf nu een stuk zelfverzekerder, sneller en met meer plezier. En wat ik ook heel waardevol vind, ik ga veel bewuster met onze taal om.”
Moniek Martens

Eigenaar, Footlogics

“Lotty weet op een leuke manier in verschillende omgevingen (bibliotheek, wandeling) haar kennis met je te delen en je te prikkelen om in korte tijd stukjes te schrijven waarop ze feedback geeft. Ik vond haar tips en feedback erg waardevol!”
M.B.

“We hebben heel veel informatie gekregen in korte tijd maar gelukkig ook een uitgebreide hand-out en handige checklists voor na de cursus. Er is me veel duidelijk geworden van zoekmachines. Ik begrijp nu hoe het werkt. Ik vind vooral de live redacties van onze eigen teksten erg leuk en leerzaam. Het niveau werd helemaal aangepast aan onze kennis dus alles was goed te volgen. Vooral veel gehad aan inzicht in structuur. Mijn teksten zijn meteen duidelijker! Dank je wel Lotty!”
Petra Martens

Ondernemer, Amar Belly Dancing

“Lotty weet waar zij over praat. Nodigt je uit tot een andere kijk op schrijven. Haalde mij uit mijn comfortzone met een van haar opdrachten. Geeft goede en duidelijke feedback en wijst je de weg naar “the yellow brick road” van het creatief schrijven.”
Carl Borggreven

“Op een informele, prettige manier hielp Lotty ons om allerlei (ongeschreven) regeltjes even over boord te zetten en ‘los’ te gaan. Minder hoofd, meer gevoel.”
Karien de Bont

Ritueel begeleider

“Je niet eerst af te vragen of iets wel kan, maar meer out of the box te denken. Lotty geeft scherpe feedback en schrapt al het wollig taalgebruik of onechtheid eruit.”
Heidi Blaauw

Woorddienstbegeleider

“Als verslaggever voor een krant was dat toch wel een eye opener. En voor iemand die van nature niet gewend is om over zichzelf te vertellen, was deze middag zeer nuttig.”
Joram Lawalata

Verslaggever en medewerler webcare

“Tijdens het schrijven stel je je (onbewust) kwetsbaar op en dat is best wennen. Maar het smaakt naar meer, veel meer. Nike roept het al 30 jaar. Ook hier 200% van toepassing: Just do it!”
Brenna Christiaan

Online Projectmanager

“De sfeer was erg ontspannen en basic (what you see is what you get). Mij is geen potje poep voor pindakaas verkocht. Daar houd ik van.”
Wilma Bosscha

Senior Communicatieadviseur, Gemeente Katwijk

Cursus creatief schrijven. Dat was het dan ook. Verfrissend, speels, onderhoudend en heel creatief.
Wat ver in je verborgen zit komt hier naar boven. Twijfels worden overwonnen. Het gaat gewoon. Zonder kapsones. Recht toe, recht aan.

De cursus gevuld met uitdagingen, oefeningen. Geen theorie maar meteen aan de slag en bovenal heel positief en ongedwongen. In een klein groepje krijgt iedereen kansen. Komt iedereen aan zijn trekken. Ik zou zeggen dat smaakt naar meer, naar veel meer. Als liefhebber- schrijver, gewoon maar voor het genot en de lol zit je hier zeker op je plaats. Ook als professional kom je hier niet bedrogen uit.

Wat ik ook geleerd heb is dat je, je gewoon moet laten gaan. Schrijven en schrappen en…. Heel veel genieten.

Bart de Wachter

Liefhebber-schrijver

“Even wat anders. Zo klinkt de workshop en zo is het ook. Veel geleerd. Lekker praktisch en vooral gewoon doen. Het is vaak minder ingewikkeld dan het lijkt. Dus ik zeg doen! Meld je aan en ontdek jouw creativiteit.”
Mira van der Luijt

Communicatieadviseur gemeente

“De oefeningen zijn zo inspirerend dat ik ze nu nog toepas in mijn dagelijkse leven. Hiervoor mijn complimenten! Lotty vind ik een boeiende vrouw met een goede kijk op mensen. Ze weet goed te benoemen welke dingen anders of beter kunnen. Haar voorbeelden uit de praktijk hoe zij schrijft zijn levendig en boeiend!”
Marijke Berkendam

“Wat een ontzettend leuke cursus! Niks geen stoffige presentatie, maar direct aan de slag. De oefeningen dagen je uit en met de eerlijke feedback van Lotty weet je direct waar je aan toe bent. Aan het eind van de dag ga je gewapend met praktische tips en een flinke dosis enthousiasme richting huis. Ik wil meer.. !”
Jorne Kap

Marketing- en communicatiemedewerker

“Mijn schrijf-zin is weer helemaal terug. Ik heb geleerd hoe ik bij mijn diepste gevoel kan komen en dit om te zetten in woorden en te gebruiken in mijn teksten. Goede tips en feedback.”
Hennie Timmers

“”Wat een toffe workshop hebben we gehad! Boordevol tips en suggesties, waarmee je echt vooruit kan. Niet alleen theorie, maar ook erg praktijkgericht. Je ziet jezelf verbeteren. Voor mij persoonlijk gebeurde er iets onverwachts, na een simpele wandeling…”
Erwin Roks

SEO specialist, We Talk SEO

“Voor iedereen die schrijft of wil schrijven: doen deze inspirerende workshop! Je leert op een frisse manier om wat er in je hoofd zit op papier te zetten. Schrijf je alleen commerciële teksten? Dan is deze workshop minder bruikbaar.”
Irene Dijkstra

Comunicatieadviseur

“Dat het een andere workshop zou worden dan ‘normaal’ had ik wel begrepen. Toch heeft de impact had die de Workshop Creatief Schrijven op me had me verrast. De theorie sloot goed aan bij de schrijfopdrachten. Lang geleden dat ik zó geconcentreerd bezig ben geweest. Alle deelnemers kregen persoonlijke feedback waarbij we ook van elkaar konden leren. Lotty heeft mij in elk geval overtuigd dat creativiteit letterlijk en figuurlijk ruimte nodig heeft en dat schrijven vooral in je hoofd plaatsvindt… meer ga ik niet verklappen!”

Anna Schouten

Bedrijfsleidster, Proud of my life

“De Workshop Creatief Schrijven wordt op een hele prettige, ontspannen en plezierige manier verzorgd door Lotty. Laagdrempelig, humor, helder, nuchter, open en leerzaam.”
Dorien Spanjaard

Beginnend Schrijfster

“Een workshop in een bibliotheek, want lezen en schrijven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Schrijven en schrappen ook, daarom een stiltewandeling in de natuur. We schrappen de drukte van Breda en schrijven daardoor binnen 20 minuten stuk voor stuk onze gedachten op papier.”
Marèn Karssenberg

Opleidingscoördinator

“Wat een waardevolle inzichten, openheid, inspiratie, en wat een diversiteit bij iedereen. Helemaal te gek om te doen. Ik ging dan ook meer dan gevoed weer naar huis, dankjewel Lotty!”
Jeannette van der Ent Braat

“Lotty is een geduldige en toegankelijke trainer. De tijd vliegt voorbij en dat gebeurt alleen when your having fun!”
Tommy Faasen

Don't be shy!

Bel me gerust zodat ik je vragen kan beantwoorden: 06-13 59 30 44.

Boek Opposites AttractLotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching
Auteur van Opposites Attract

Ik schreef de honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 11+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!

 

Banner logo's