What's in a name? A Lot.

CHARLOTTE WILHELMINA
Dat zijn mijn doopnamen die op mijn geboortekaartje staan. Gelukkig kreeg ik ook een roepnaam mee: Lotty.

LIEVE LOTTY
Als Lieve Lotty schrijf ik columns over de rafelrandjes van mijn leven. Alle verhalen samen vormen een open boek.

SIMPEL
Ik hou van simpel. Vandaar mijn no-nonsens aanpak, ik hou ervan ingewikkelde dingen begrijpelijk te maken.

HEERLIJK HELDER
Teksten in mootjes hakken, hele alinea’s eruit slopen, door elkaar husselen en er een beter geheel van maken. Finetunen, precies de juiste woorden kiezen en de aandacht van de lezer vasthouden. Dát vind ik heerlijk om te doen!

HIGHLIGHTS
Meer dan 30 jaar ondernemer (age is only a number) en ik hopte van een modellenbestaan naar het caféleven, van mode naar kunst, om uiteindelijk op mijn bestemming aan te komen: schrijven.

UITSTAPJE
Ik maakte nog een uitstapje als wandelcoach. Zowel als schrijver en als coach moet je observeren, luisteren en opmerken. Geweldige aanvulling op mijn schrijversbestaan.

KLANTEN-WENSENLIJST
Ik ken 2 soorten klanten.

❌ De ene gooit zijn tekst over mijn schutting en verwacht dan in ruil voor money een betere tekst terug. Tegen jou zeg ik: zoek maar een andere schutting! Ik hou niet van losse contacten.

💚 De andere vindt het fijn dat ik meedenk, tips geef en mijn creativiteit inzet.

Met jou wil ik wel een langere samenwerking aangaan. Ik heb altijd veel ideeën en ik kijk fris tegen jouw bedrijf aan. Als ik die input mag geven, worden wij daar allebei gelukkig van. Oprechte interesse, wederzijds respect en kwaliteit. Dat zou in mijn contactadvertentie kunnen staan.

HOE MEER ZIELEN…
Echt beter schrijven, dat leren ze je niet op school (ook niet op hbo). Daarom zijn incompany schrijftrainingen zo leuk om te geven. Ik leer deelnemers teksten in mootjes hakken, hele alinea’s eruit slopen, door elkaar husselen en er een beter geheel van maken. Finetunen, precies de juiste woorden kiezen en de aandacht van de lezer vasthouden. Inderdaad: heerlijk om te doen!

PERSOONLIJK EN ZAKELIJK
Is er verschil?

Waarom eigenlijk?

En is dat nodig?

Ik schop heilige huisjes omver en zorg dat je elk woord bewust kiest. Kwetsbaarheid, creativiteit en zakelijkheid mogen elkaar best afwisselen. Ik hou van persoonlijk contacten en snel resultaat. Je kunt van mij pittige feedback verwachten en als het nodig is een liefdevolle schop onder je kont.

Lotty 🧡

 

Lotje 1Lotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching

Ik schreef de honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 11+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!

Iedereen kan beter leren schrijven en ik leer jullie in 1 dag. Nou ja... eigenlijk 2 dagdelen. Creatief, zakelijk, effectief en commercieel. Sneller, leuker, beter!