Tekstredactie, tekstcorrectie, Taalniveau B1

voor foutloze teksten in correct Nederlands

Foutloze en makkelijk leesbare teksten

In de basis ben ik natuurlijk ‘gewoon’ een tekstverbeteraar. Ik ben een echte lettervreter en hou ervan om te stoeien met tekst. Soms vind ik het nóg leuker om de tekst van iemand anders ‘aan te pakken’ dan zelf te schrijven. Vandaar: tekstredactie.

Wat heb je nodig?

Jij hebt een tekst en die kun je door mij laten:

– controleren op spelling, grammatica en interpunctie;

– redigeren: naast controle van spelling, grammatica en interpunctie, kijk ik ook naar stijl, aanspreekvorm, structuur en indeling;

– herschrijven: hierbij ga ik nog een stapje verder dan bij redigeren en bemoei ik me indien nodig ook met de inhoud wanneer iets onduidelijk is en de tekst wordt op de doelgroep toegesneden;

– herschrijven op Taalniveau B1, vooral gebruikt door (semi)overheidsinstellingen en verzekeraars.

Hoe?

Je mailt mij jouw tekst zodat ik een offerte voor je kan maken. Mijn uurtarief is voor controle, redactie en herschrijven hetzelfde: 75 euro per uur. Uiteraard vraagt herschrijven meer tijd. Je levert je teksten altijd aan in Word en je krijgt ze meestal binnen een paar dagen weer terug. Het spreekt voor zich dat ik vertrouwelijk omga met de informatie die ik van jou ontvang.


 

Lotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching

Waarom schrijven we vaak alsof we een hete aardappel in de mond hebben? Of zo droog als een beschuitje met pindakaas? En hoe zorg je ervoor dat het hele team dezelfde schrijfstijl aanhoudt?

Iedereen kan beter leren schrijven en ik leer het je in 1 dag. Nou ja... eigenlijk in 2 dagdelen. Creatief, zakelijk, effectief en commercieel. Sneller, leuker, beter!