Hatsjiekidee

Hier is ‘ie dan: de grote dikke roze knop om jouw Praktische Schijfwijzer te Boekkaft Schrijfwijzerdownloaden.

Als je dit e-book hebt gelezen en de tips toepast, ga je gegarandeerd sneller en beter schrijven.

Heb je vragen?

Met de schrijfwijzer kun je in je eentje aan de slag. Misschien wil je dat helemaal niet. Ben je het in je eentje ploeteren zat.

Dan staan mijn digitale deuren wagenwijd voor je open:

1-op-1 tekstcheck en schrijfadvies
De snelste manier om feedback en verbeteradvies te krijgen op je teksten.

Schrijfcoaching 1-op-1
Een cadeau voor iedereen die beter wil schrijven en snel veel wil leren.

Training creatief en zakelijk schrijven
Handvatten, tips en inzichten zodat het hele team beter en klantvriendelijker gaat schrijven.

Copy & content
Give it to me. Ik verzorg jouw copy & content.

 

 

“Inspirerende dag met prikkelende oefeningen en fijne mensen om mee te ping-pongen,zuchten te slaken en vooral schrijven..
Een geweldige coach die rust uitstraalt en iedereen op zijn gemak stelt, goede feedback geeft en vooral iedereen ziet, echt ziet..ik ben dankbaar voor deze dag en geniet er nu nog elke keer van als ik schrijf…”

Ingrid Mank

Singer, songwriter, vocal coach

“Emoties komen los met een stilte wandeling en een vreemd filmpje. In korte tijd een goed, spannend, raar verhaal op papier zetten lukt je met deze inspirerende workshop!”

Geeske van Meerveld

Opleidingscoördinator

Schrijven met al je zintuigen en een goeie dosis nuchtere humor. Dat krijg je bij de workshop creatief schrijven van Lotty Rothuizen.

Op de de saaiste locatie van Breda gaan je gedachten automatisch naar de beelden in je hoofd. En aan het eind van middag weet je ze moeiteloos om te zetten in mooie zinnen. Ze geeft je het recept voor de geheime schrijverssaus. Maar niet helemaal, zodat er genoeg ruimte blijft voor het ontdekken van je eigen ingrediënten. Het smaakt voor mij in ieder geval naar meer!

Marianne Goet

Tekstschrijver en communicatieadviseur

“Inspirerende workshop! Met ondersteunende theorie maar vooral veel praktische aanwijzingen. De ervaringen die Lotty heeft als ervaren copywriter en die ze met ons deelde waren erg leerzaam. Een workshop met een zogenaamde ‘saaie’ én een verrassende locatie. Ik kreeg door deze middag weer liefde voor het schrijven.” 

Karin Weterings

GGD Zeeland

“Lotty is een geduldige en duidelijke coach en heeft me veel tips gegeven waardoor ik zelf weer verder kan. Geen onnodige bla bla maar informatie waar je wat aan hebt. Bovendien is ze ook nog heel gezellig!”

Lia van den Berg

Kunstzinnig dynamisch counseler

“Ik zocht een manier om inspiratie te krijgen en ook direct aan de slag te kunnen. Nou dat is gelukt. Het was een super leuke inspirerende middag en… ik heb vandaag direct mijn eerste blog geschreven;-). Dank je wel Lotty voor je ongedwongen no nonsens begeleiding. Het smaakt naar meer.”

Debora Bakker

Adviseur, trainer, coach

“Grootste struikelblok blijkt voor mij: denken dat ik het niet kan. Of denken dat anderen het beter kunnen. Nu word je aan het werk gezet en creatief uitgedaagd. En dat valt in eerste instantie niet mee. Maar iedereen, ook jijzelf, komt met iets verrassends. Dat geeft je wel een goed gevoel. Ik werd heel blij van mijn eigen creativiteit, maar zeker ook van de creativiteit van de anderen.”Kortom: een inspirerende middag. Bedankt Lotty!”

Marcella Metsemaker

Medewerker communicatie , Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

“Geweldig hoe Lotty de creativiteit bij een team laat ontwaken. Sturen waar nodig, maar vooral zelf laten ontdekken en leren. Wij hebben een mooie start weten te maken met creatief schrijven (al zijn we nu eerst nog alles aan het schrappen).”

Astrid Brouwers

Directie, De Typetuin

“De korte tijd om een stuk te schrijven n.a.v. een opdracht werkt goed.Ik dacht niet na over schrijffouten of interpunctie. Dat schrijft heel bevrijdend. Wat ik in korte tijd schreef verbaasde mezelf. Lotty zorgde ervoor dat ik schreef vanuit mijn gevoel i.p.v. de ratio.”

Jolanda Vrolijk

Lerarenondersteuner Praktijkschool

“Inspirerende opdrachten om thuis te doen, goede feedback en veel super handige naslagwerken die ik zeker blijf gebruiken. Ik schrijf nu een stuk zelfverzekerder, sneller en met meer plezier. En wat ik ook heel waardevol vind, ik ga veel bewuster met onze taal om.”

Moniek Martens

Eigenaar, Footlogics

“Lotty weet op een leuke manier in verschillende omgevingen (bibliotheek, wandeling) haar kennis met je te delen en je te prikkelen om in korte tijd stukjes te schrijven waarop ze feedback geeft. Ik vond haar tips en feedback erg waardevol!”

M.B.

“We hebben heel veel informatie gekregen in korte tijd maar gelukkig ook een uitgebreide hand-out en handige checklists voor na de cursus. Er is me veel duidelijk geworden van zoekmachines. Ik begrijp nu hoe het werkt. Ik vind vooral de live redacties van onze eigen teksten erg leuk en leerzaam. Het niveau werd helemaal aangepast aan onze kennis dus alles was goed te volgen. Vooral veel gehad aan inzicht in structuur. Mijn teksten zijn meteen duidelijker! Dank je wel Lotty!”

Petra Martens

Ondernemer, Amar Belly Dancing

“Lotty weet waar zij over praat. Nodigt je uit tot een andere kijk op schrijven. Haalde mij uit mijn comfortzone met een van haar opdrachten. Geeft goede en duidelijke feedback en wijst je de weg naar “the yellow brick road” van het creatief schrijven.”

Carl Borggreven

“Op een informele, prettige manier hielp Lotty ons om allerlei (ongeschreven) regeltjes even over boord te zetten en ‘los’ te gaan. Minder hoofd, meer gevoel.”

Karien de Bont

Ritueel begeleider

“Je niet eerst af te vragen of iets wel kan, maar meer out of the box te denken. Lotty geeft scherpe feedback en schrapt al het wollig taalgebruik of onechtheid eruit.”

Heidi Blaauw

Woorddienstbegeleider

“Als verslaggever voor een krant was dat toch wel een eye opener. En voor iemand die van nature niet gewend is om over zichzelf te vertellen, was deze middag zeer nuttig.”

Joram Lawalata

Verslaggever en medewerler webcare

“Tijdens het schrijven stel je je (onbewust) kwetsbaar op en dat is best wennen. Maar het smaakt naar meer, veel meer. Nike roept het al 30 jaar. Ook hier 200% van toepassing: Just do it!”

Brenna Christiaan

Online Projectmanager

“De sfeer was erg ontspannen en basic (what you see is what you get). Mij is geen potje poep voor pindakaas verkocht. Daar houd ik van.”

Wilma Bosscha

Senior Communicatieadviseur, Gemeente Katwijk

Cursus creatief schrijven. Dat was het dan ook. Verfrissend, speels, onderhoudend en heel creatief.
Wat ver in je verborgen zit komt hier naar boven. Twijfels worden overwonnen. Het gaat gewoon. Zonder kapsones. Recht toe, recht aan.

De cursus gevuld met uitdagingen, oefeningen. Geen theorie maar meteen aan de slag en bovenal heel positief en ongedwongen. In een klein groepje krijgt iedereen kansen. Komt iedereen aan zijn trekken. Ik zou zeggen dat smaakt naar meer, naar veel meer. Als liefhebber- schrijver, gewoon maar voor het genot en de lol zit je hier zeker op je plaats. Ook als professional kom je hier niet bedrogen uit.

Wat ik ook geleerd heb is dat je, je gewoon moet laten gaan. Schrijven en schrappen en…. Heel veel genieten.

Bart de Wachter

Liefhebber-schrijver

“Even wat anders. Zo klinkt de workshop en zo is het ook. Veel geleerd. Lekker praktisch en vooral gewoon doen. Het is vaak minder ingewikkeld dan het lijkt. Dus ik zeg doen! Meld je aan en ontdek jouw creativiteit.”

Mira van der Luijt

Communicatieadviseur gemeente

“De oefeningen zijn zo inspirerend dat ik ze nu nog toepas in mijn dagelijkse leven. Hiervoor mijn complimenten! Lotty vind ik een boeiende vrouw met een goede kijk op mensen. Ze weet goed te benoemen welke dingen anders of beter kunnen. Haar voorbeelden uit de praktijk hoe zij schrijft zijn levendig en boeiend!”

Marijke Berkendam

“Wat een ontzettend leuke cursus! Niks geen stoffige presentatie, maar direct aan de slag. De oefeningen dagen je uit en met de eerlijke feedback van Lotty weet je direct waar je aan toe bent. Aan het eind van de dag ga je gewapend met praktische tips en een flinke dosis enthousiasme richting huis. Ik wil meer.. !”

Jorne Kap

Marketing- en communicatiemedewerker

“Mijn schrijf-zin is weer helemaal terug. Ik heb geleerd hoe ik bij mijn diepste gevoel kan komen en dit om te zetten in woorden en te gebruiken in mijn teksten. Goede tips en feedback.”

Hennie Timmers

“”Wat een toffe workshop hebben we gehad! Boordevol tips en suggesties, waarmee je echt vooruit kan. Niet alleen theorie, maar ook erg praktijkgericht. Je ziet jezelf verbeteren. Voor mij persoonlijk gebeurde er iets onverwachts, na een simpele wandeling…”

Erwin Roks

SEO specialist, We Talk SEO

“Voor iedereen die schrijft of wil schrijven: doen deze inspirerende workshop! Je leert op een frisse manier om wat er in je hoofd zit op papier te zetten. Schrijf je alleen commerciële teksten? Dan is deze workshop minder bruikbaar.”

Irene Dijkstra

Comunicatieadviseur

“Dat het een andere workshop zou worden dan ‘normaal’ had ik wel begrepen. Toch heeft de impact had die de Workshop Creatief Schrijven op me had me verrast. De theorie sloot goed aan bij de schrijfopdrachten. Lang geleden dat ik zó geconcentreerd bezig ben geweest. Alle deelnemers kregen persoonlijke feedback waarbij we ook van elkaar konden leren. Lotty heeft mij in elk geval overtuigd dat creativiteit letterlijk en figuurlijk ruimte nodig heeft en dat schrijven vooral in je hoofd plaatsvindt… meer ga ik niet verklappen!”

Anna Schouten

Bedrijfsleidster, Proud of my life

“De Workshop Creatief Schrijven wordt op een hele prettige, ontspannen en plezierige manier verzorgd door Lotty. Laagdrempelig, humor, helder, nuchter, open en leerzaam.”

Dorien Spanjaard

Beginnend Schrijfster

“Een workshop in een bibliotheek, want lezen en schrijven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Schrijven en schrappen ook, daarom een stiltewandeling in de natuur. We schrappen de drukte van Breda en schrijven daardoor binnen 20 minuten stuk voor stuk onze gedachten op papier.”

Marèn Karssenberg

Opleidingscoördinator

“Wat een waardevolle inzichten, openheid, inspiratie, en wat een diversiteit bij iedereen. Helemaal te gek om te doen. Ik ging dan ook meer dan gevoed weer naar huis, dankjewel Lotty!”

Jeannette van der Ent Braat

“Lotty is een geduldige en toegankelijke trainer. De tijd vliegt voorbij en dat gebeurt alleen when your having fun!”

Tommy Faasen

In de praktijk
Het heeft me heel wat hoofdbrekens gekost en huiswerk wat ook al lang geleden was. Anders leren schrijven dan je altijd gewend bent te doen, maar dan ook gelijk feedback krijgen op de teksten die je maakt. Nu kan ik teksten schrijven en herschrijven want je oude stijl leer je niet in een keer af. Lotty heeft me met haar enthousiasme en praktische schrijf tips enorm geholpen.

Ik schrijf nu teksten met emotie maar toch relevant en niet enkel zakelijk en zo kort mogelijk. Meer lucht en wol kan ik nu in mijn teksten verwerken waardoor ze prettiger lezen.

In april 2018 start ik met een vervolg om te leren bloggen en teksten voor het web te schrijven. Ik heb zelfs zin om nieuwsbrieven te schrijven terwijl dit voorheen een martelgang voor mij was.
Schrijven en Schrappen: DOEN!

Sandra Ottens

Marketing en Communicatie, Proserve

Toen ik had besloten te gaan bloggen, was het noodzaak een goede coach te vinden.

Ik had geen idee hoe je op een leuke manier een blog SEO gericht kon schrijven en informatieve blogs vond ik helemaal lastig om leesbaar te maken voor iedereen.

Ik klopte aan bij Lotty Rothuizen.
Het was even wennen de kritische rode pen van Lotty maar na vijf weken boekte ik mijn eerste resultaat en verscheen mijn eerste blog online.

Ik ging stap voor stap de goede kant op en alles gebeurde op mijn tempo; als een trein!
Nu, een half jaar later, mag ik mag me – dankzij Lotty – een volwaardig blogster en columnist noemen en publiceer ik op meerdere websites.

We gaan nog even door want ik kan nog iedere week van haar leren.

Yvonne Ramerman

Schrijfster, blogger, columnist

Na 2 dagdelen met Lotty heb ik veel inzichten gekregen. Ik begrijp nu hoe zoekmachines werken en hoe ik mijn teksten zó kan schrijven dat ik invloed uitoefen op de vindbaarheid van mijn website.

Sandra van Nispen

Mindfulnes Trainer, www.sandervannispen.nl

Lotty is een geduldige en toegankelijke trainer. De tijd vliegt voorbij en dat gebeurt alleen when your having fun! Over theorie en praktijk is goed nagedacht.

Tommy Faasen

Grootste struikelblok blijkt voor mij: denken dat ik het niet kan. Of denken dat anderen het beter kunnen. Nu word je aan het werk gezet en creatief uitgedaagd. En dat valt in eerste instantie niet mee.

Marcella Metsemakers

Een workshop Schrijven & Schrappen volgen bij Lotty kan ik oprecht aanbevelen.

Het starten met een lunch vooraf, een informele kennismaking met leuke kleine groep zorgt al voor een prima sfeer. Een fijne schrijfplek en vooral veel inspirerende invalshoeken om tot schrijven te komen. De combinatie met wandeling maakt dit alles tot een geniaal concept. Lotty dankjewel, het was prima georganiseerd, een supergave beleving en smaakt naar meer!

Babs van der Graaf

Inspiratiecoach, Vind je ware natuur

Ik heb al een paar jaar een blog maar zat een beetje vast. De onderwerpen pasten niet meer helemaal bij mijn leven zoals het nu is, maar ik wist niet goed hoe dat aan te pakken. Daarnaast vroeg ik me af hoe ik persoonlijker kon schrijven zonder alles van mezelf te laten zien. 

Vooraf dacht ik dat het vooral over alleen schrijven zou gaan maar het ging breder dan dat. Lotty dacht ook met me mee over de onderwerpen voor mijn blog en gaf informatie en inspiratie over aanverwante onderwerpen. Ze is lekker direct en zegt het als je tekst niet goed loopt, waar je stukken weg kan laten of als er geen logische opbouw in je verhaal zit.

We hadden twee keer per week contact via Skype. Voor mij bleek dat soms iets te snel op elkaar te zijn, omdat ik blog naast mijn baan en niet altijd evenveel tijd heb om te schrijven. Iets wat ik heel leuk vond, was het intake gesprek. Die hielden we namelijk tijdens een ochtendwandeling door de polder om 07.00 uur! Leuke manier om kennis te maken, lekker verfrissend en Lotty stelde me gelijk een aantal vragen om over na te denken.

Het artikel over Birdnesting geeft me veel voldoening. Door de feedback van Lotty (en een paar keer herschrijven 😊) is het een stuk geworden met de juiste balans tussen persoonlijk en informatief. Precies zoals ik het prettig vind.
Als je beter wil leren schrijven voor het web en openstaat voor eerlijke feedback (brengt ze ook met humor!), dan is werken met Lotty echt een aanrader. Ze is een hartstikke leuk type met veel inhoudelijke kennis en ze helpt je op een open, praktische manier.

Cecilia Bezembinder

Eigenaar, Lipstickmamas

Schrijven, schrijven, schrijven… Dat is wat ik het liefst doe. En waar ik nu gelukkig ook mijn werk van heb kunnen maken.

Als je professioneel aan de slag gaat met redactie, vind ik dat je niet met halfbakken of inspiratieloos werk aan kan komen zitten. Daar is al zoveel van tegenwoordig. Daarbij heb je als schrijver vaak te maken met ‘vastlopers’. Ik ook. Staat er een prachtig verhaal, maar loopt ie nét niet lekker of mist het iets. Maar je weet niet wat? Heel irritant. Daarom stel ik mijn schrijfbrein eens in de zoveel tijd bloot aan de kritiek en mening van een andere professional.

Maar ja, hoe vind je iemand die bij je past? Iemand waarvan je wíl leren… Het heeft me twee jaar gekost. Totdat ik op een dag een blog las van Lotty. Het blog over ‘spuugtruitje’. Lotty’s losse schrijfstijl met humor, maakte me binnen 2 alinea’s al aan het lachen. En dat wil ik ook met mijn teksten: mensen een goed gevoel bezorgen, ongeacht de materie.

Ik stuurde Lotty een e-mail en ze antwoordde supersnel en supervriendelijk. Een coachingstraject werd voor me samengesteld en ik ging akkoord. Tien fijne Skype sessies volgden en tussendoor leverde ik mijn schrijfsels aan.

Kritiek volgde zeker. To the point, altijd opbouwend en altijd terecht. Ik pluk nu al de vele vruchten van mijn training. Mooie zinnen en lekker-lopende alinea’s vliegen mijn toetsenbord uit.

Schrijven gaat nu zoveel makkelijker! Nu ben ik even klaar en ga ik zelf aan de slag. Maar ik kom zeker weer een keertje terug bij Lotty, hartstikke gezellig ook namelijk.

Sandra van Koningshoven

Freelance redacteur en tekstschrijver

Lotty geeft scherpe feedback en schrapt al het wollig taalgebruik of onechtheid eruit.

Heidi Blaauw

Eigenaar, www.inhethart.com