Schrijfadvies

Die teksten van jou zijn helemaal top!

Of… kan het toch beter? Meer to the point? Klantgerichter? Of kan de helft worden geschrapt om het beter leesbaar te maken?

Wie is jouw tegenlezer?

Je kunt natuurlijk een collega vragen of een bevriende ondernemer. Je broer die docent Nederlands is of je partner die jou zo goed kent. Waarom vraag je ze niet allemaal om hun mening?

Ik weet het wel!

Je zou allemaal verschillende (eigen) meningen krijgen en elk van hen let op iets anders. Ze gaan uit van hun persoonlijke voorkeur of durven niet eerlijk tegen je te zijn omdat ze je niet willen kwetsen.

Nou wil ik jou ook niet kwetsen, maar eerlijk zijn, dát wil ik wel.

Niet alleen bloedeerlijke feedback

Feedback is mooi, je kunt er weer mee vooruit. Maar voordat ik feedback geef, wil ik graag met je meedenken. Dat de tekst kort, vlot en goed leesbaar moet zijn, zijn we het snel over eens. Dan hebben we het over de vormgeving van je tekst. Maar daar gaat iets aan vooraf.

Ik wil weten wat je wil vertellen en aan wie. Daar begint het overleggen, vaststellen, loslaten. Van overtuigingen. Van ideeën. Soms wordt het hele dienstenpakket omgegooid 😱 omdat we meer blootleggen dan alleen je tekst.

Wat ben je opgeschoten na zo’n schrijfadvies?

Allereerst zul je merken dat het lekker is om door de ogen van een ander naar jouw teksten te kijken. Ik kan dan wel goed schrijven maar op het gebied van het onderwerp waar jij over schrijft, ben ik een leek. Daarom zie ik meteen wat niet duidelijk is. Onwetendheid heeft zo z’n voordelen 😉

Ik zie razendsnel of de structuur van je tekst klopt, of hij wel klantvriendelijk is geschreven en of het wel duidelijk is wat je vertelt.

Na afloop van de sessie heb jij een duidelijk stappenplan waarop staat wat je moet aanpassen om je teksten te verbeteren. En dat pak je aan zonder getwijfel. Achteraf vraag je je af waarom dit zelf niet had gezien. Omdat je geen tekstschrijver bent misschien?

Je wil toch geen tekstschrijver worden, of wel?

We moeten het niet dramatischer maken dan dat het is. Slechte teksten bestaan niet en perfecte teksten ook niet. Bovendien wil je geen tekstschrijver worden, of wel? Daarom is zo’n sessie waarin ik de boel met jou ga ontleden én opnieuw opbouwen een prima manier om helder te krijgen waar de hiaten zitten. En wat je moet doen om je tekst zó te schrijven dat je tekst de resultaten oplevert die jij voor ogen hebt.

Hoe het werkt

Zorg dat je weet welke teksten je wilt bespreken. Dat kunnen Word -documenten zijn, nieuwsbrieven of webpagina’s. Of van alles wat.

Je kunt me mailen maar handiger is het als je even ouderwets de telefoon pakt en me belt. Dan kunnen we gelijk een sessie inplannen.

  • De sessie is 1-op-1 en online (Zoom/Teams)
  • We gaan 1,5 uur samen aan de slag
  • Je krijgt achteraf de video-opname van de sessie
  • Je ontvangt de Praktische Schrijfwijzer


Jarenlang praktijkervaring: I’m all yours

De afgelopen jaren schreef ik meer dan 400 blogs voor bedrijven en ondernemers. Zo’n 50 columns, meer dan 400 webpagina’s, zat ik in de vaste redactie van PsychoseNet en schreef ik eigen verhalen. Best druk in je eentje.
Ik weet als geen ander dat je rust nodig hebt om creativiteit de tijd en ruimte te geven. Maar ook dat je soms keihard moet doorzetten als je even geen inspiratie hebt. Voorbij de leegte ligt het onbekende.


Waarom een Schrijfadvies van Lotty Rothuizen?

Ontspanning, plezier, respect en lef zijn belangrijke waarden waar ik aan hecht. Iets wat je tijdens deze sessie zeker zult ervaren. Ik heb al honderden columns en blogs geschreven. Soms grappig, soms lief, soms intens verdrietig. Maar altijd met lef en liefde. Verhalen die nooit geschreven waren zonder creatief proces vooraf. Omdat ik als geen ander weet dat je niet leert schrijven uit een boekje maar door te doen (en ja, door vallen en opstaan…)

Prijs:
€ 135,- voor een sessie van 1,5 uur.
€ 125,- voor een eventuele opvolgsessie van 1,5 uur.

Enthousiast geworden maar je hebt nog vragen? Of wil je meer weten over de inhoud? Bel of mail me gerust zodat ik je vragen kan beantwoorden. 06-13 59 30 44

 


 


Opposites Attract - Lotty RothuizenLotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching

Auteur van Opposites Attract

Ik schreef honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 13+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!

De korte tijd om een stuk te schrijven n.a.v. een opdracht werkt goed. Ik dacht niet na over schrijffouten of interpunctie. Dat schrijft heel bevrijdend. Wat ik in korte tijd schreef verbaasde mezelf.

Jolanda Vrolijk

Leraarondersteuner, Praktijkschool Breda

Lotty weet waar zij over praat. Nodigt je uit tot een andere kijk op schrijven. Haalde mij uit mijn comfortzone met een van haar opdrachten. Geeft goede en duidelijke feedback en wijst je de weg naar “the yellow brick road” van het creatief schrijven.

Carl Borggreven

Eigenaar, Soundtrack

Lotty’s workshop is voor mij een leuke, inspirerende, gezellige, interessante, tot nadenken zettende, boeiende, leerzame, grappige en creatieve ervaring geweest. Lotty heeft een serieuze maar ook enthousiaste en mijns inziens zeer originele aanpak die mij aanspreekt. Een aanrader!

Karin Dijkstra

Hoofd Algemene Zaken, Cugla BV

Laagdrempelig, humor, helder, nuchter, open en leerzaam.

Dorien Spanjaard

Wij hebben een mooie start weten te maken met creatief schrijven (al zijn we nu eerst nog alles aan het schrappen).

Astr

Eigenaar, De Typetuin

Op een informele, prettige manier hielp Lotty ons om allerlei (ongeschreven) regeltjes even over boord te zetten en ‘los’ te gaan. Minder hoofd, meer gevoel.

Karien de Bont

Ritueel Begeleider