Vanaf nu ben ik bij je, als je gaat schrijven

Ik vind jou nu al leuk!

Door de Schrijfwijzer aan te vragen laat je zien dat je om jezelf én je lezers geeft.Welkom

Goed nieuws: hij zit al in je inbox!

Zit ‘ie er niet in? Dan is ‘ie waarschijnlijk in je spam beland.

Maar wacht. Eerst even netjes ‘hallo’ zeggen.

Hallo!

Ik ben Charlotte Wilhelmina Rothuizen. Mijn wiegje stond niet op Paleis Soestdijk maar in ‘s Gravenmoer, dus ik kreeg al snel een ‘gewone’ roepnaam: ‘Lotty’.

Ik doe werk waar ik van nature goed in ben: schrijven. En ik help anderen daarbij.

1-op-1 tekstcheck en schrijfadvies
Is je website eindelijk af en wil je er samen naar kijken? Heb je teksten waar je over twijfelt? In een sessie wijs ik alle verbeterpunten aan.

Schrijfcoaching 1-op-1
Je bent (dagelijks) met tekst bezig en je wil een verbeterslag maken. Creatiever of wervend schrijven. Ik leer je makkelijker en beter te schrijven.

Training creatief en zakelijk schrijven
Als team communiceren jullie allemaal op je eigen manier. Niet alleen inefficiënt maar ook klantonvriendelijk. Samen werken we aan structuur en tone of voice.

Copy & content
Soms is uitbesteden de beste oplossing. Omdat je zeker wil zijn van het resultaat. Omdat zelf-doen veel tijd kost. Omdat het een vak is en ik het gewoon beter kan.

 

 

In de praktijk
Het heeft me heel wat hoofdbrekens gekost en huiswerk wat ook al lang geleden was. Anders leren schrijven dan je altijd gewend bent te doen, maar dan ook gelijk feedback krijgen op de teksten die je maakt. Nu kan ik teksten schrijven en herschrijven want je oude stijl leer je niet in een keer af. Lotty heeft me met haar enthousiasme en praktische schrijf tips enorm geholpen.

Ik schrijf nu teksten met emotie maar toch relevant en niet enkel zakelijk en zo kort mogelijk. Meer lucht en wol kan ik nu in mijn teksten verwerken waardoor ze prettiger lezen.

In april 2018 start ik met een vervolg om te leren bloggen en teksten voor het web te schrijven. Ik heb zelfs zin om nieuwsbrieven te schrijven terwijl dit voorheen een martelgang voor mij was.
Schrijven en Schrappen: DOEN!

Sandra Ottens

Marketing en Communicatie, Proserve

Toen ik had besloten te gaan bloggen, was het noodzaak een goede coach te vinden.

Ik had geen idee hoe je op een leuke manier een blog SEO gericht kon schrijven en informatieve blogs vond ik helemaal lastig om leesbaar te maken voor iedereen.

Ik klopte aan bij Lotty Rothuizen.
Het was even wennen de kritische rode pen van Lotty maar na vijf weken boekte ik mijn eerste resultaat en verscheen mijn eerste blog online.

Ik ging stap voor stap de goede kant op en alles gebeurde op mijn tempo; als een trein!
Nu, een half jaar later, mag ik mag me – dankzij Lotty – een volwaardig blogster en columnist noemen en publiceer ik op meerdere websites.

We gaan nog even door want ik kan nog iedere week van haar leren.

Yvonne Ramerman

Schrijfster, blogger, columnist

Na 2 dagdelen met Lotty heb ik veel inzichten gekregen. Ik begrijp nu hoe zoekmachines werken en hoe ik mijn teksten zó kan schrijven dat ik invloed uitoefen op de vindbaarheid van mijn website.

Sandra van Nispen

Mindfulnes Trainer, www.sandervannispen.nl

Lotty is een geduldige en toegankelijke trainer. De tijd vliegt voorbij en dat gebeurt alleen when your having fun! Over theorie en praktijk is goed nagedacht.

Tommy Faasen

Grootste struikelblok blijkt voor mij: denken dat ik het niet kan. Of denken dat anderen het beter kunnen. Nu word je aan het werk gezet en creatief uitgedaagd. En dat valt in eerste instantie niet mee.

Marcella Metsemakers

Een workshop Schrijven & Schrappen volgen bij Lotty kan ik oprecht aanbevelen.

Het starten met een lunch vooraf, een informele kennismaking met leuke kleine groep zorgt al voor een prima sfeer. Een fijne schrijfplek en vooral veel inspirerende invalshoeken om tot schrijven te komen. De combinatie met wandeling maakt dit alles tot een geniaal concept. Lotty dankjewel, het was prima georganiseerd, een supergave beleving en smaakt naar meer!

Babs van der Graaf

Inspiratiecoach, Vind je ware natuur

Ik heb al een paar jaar een blog maar zat een beetje vast. De onderwerpen pasten niet meer helemaal bij mijn leven zoals het nu is, maar ik wist niet goed hoe dat aan te pakken. Daarnaast vroeg ik me af hoe ik persoonlijker kon schrijven zonder alles van mezelf te laten zien. 

Vooraf dacht ik dat het vooral over alleen schrijven zou gaan maar het ging breder dan dat. Lotty dacht ook met me mee over de onderwerpen voor mijn blog en gaf informatie en inspiratie over aanverwante onderwerpen. Ze is lekker direct en zegt het als je tekst niet goed loopt, waar je stukken weg kan laten of als er geen logische opbouw in je verhaal zit.

We hadden twee keer per week contact via Skype. Voor mij bleek dat soms iets te snel op elkaar te zijn, omdat ik blog naast mijn baan en niet altijd evenveel tijd heb om te schrijven. Iets wat ik heel leuk vond, was het intake gesprek. Die hielden we namelijk tijdens een ochtendwandeling door de polder om 07.00 uur! Leuke manier om kennis te maken, lekker verfrissend en Lotty stelde me gelijk een aantal vragen om over na te denken.

Het artikel over Birdnesting geeft me veel voldoening. Door de feedback van Lotty (en een paar keer herschrijven 😊) is het een stuk geworden met de juiste balans tussen persoonlijk en informatief. Precies zoals ik het prettig vind.
Als je beter wil leren schrijven voor het web en openstaat voor eerlijke feedback (brengt ze ook met humor!), dan is werken met Lotty echt een aanrader. Ze is een hartstikke leuk type met veel inhoudelijke kennis en ze helpt je op een open, praktische manier.

Cecilia Bezembinder

Eigenaar, Lipstickmamas

Schrijven, schrijven, schrijven… Dat is wat ik het liefst doe. En waar ik nu gelukkig ook mijn werk van heb kunnen maken.

Als je professioneel aan de slag gaat met redactie, vind ik dat je niet met halfbakken of inspiratieloos werk aan kan komen zitten. Daar is al zoveel van tegenwoordig. Daarbij heb je als schrijver vaak te maken met ‘vastlopers’. Ik ook. Staat er een prachtig verhaal, maar loopt ie nét niet lekker of mist het iets. Maar je weet niet wat? Heel irritant. Daarom stel ik mijn schrijfbrein eens in de zoveel tijd bloot aan de kritiek en mening van een andere professional.

Maar ja, hoe vind je iemand die bij je past? Iemand waarvan je wíl leren… Het heeft me twee jaar gekost. Totdat ik op een dag een blog las van Lotty. Het blog over ‘spuugtruitje’. Lotty’s losse schrijfstijl met humor, maakte me binnen 2 alinea’s al aan het lachen. En dat wil ik ook met mijn teksten: mensen een goed gevoel bezorgen, ongeacht de materie.

Ik stuurde Lotty een e-mail en ze antwoordde supersnel en supervriendelijk. Een coachingstraject werd voor me samengesteld en ik ging akkoord. Tien fijne Skype sessies volgden en tussendoor leverde ik mijn schrijfsels aan.

Kritiek volgde zeker. To the point, altijd opbouwend en altijd terecht. Ik pluk nu al de vele vruchten van mijn training. Mooie zinnen en lekker-lopende alinea’s vliegen mijn toetsenbord uit.

Schrijven gaat nu zoveel makkelijker! Nu ben ik even klaar en ga ik zelf aan de slag. Maar ik kom zeker weer een keertje terug bij Lotty, hartstikke gezellig ook namelijk.

Sandra van Koningshoven

Freelance redacteur en tekstschrijver

Lotty geeft scherpe feedback en schrapt al het wollig taalgebruik of onechtheid eruit.

Heidi Blaauw

Eigenaar, www.inhethart.com