Over jou
Laten we het eens over jou hebbenLaten we het eens over jou hebben
Ik ken jou. Niet écht natuurlijk maar ik weet wat je hier komt doen.
Je werkt in de sociaal maatschappelijke sector, een non-profit organisatie of je doet iets voor (semi)overheid. Je schrijft rapporten, mails of informatieve teksten. Je wil zeker weten dat jouw verhaal goed overkomt bij jouw collega’s, klanten of cliënten. Zeker weten dat je lezer zich gezien en begrepen voelt.
Klopt dat?
Schrijf je vaak te wollig, ingewikkeld en gebruik je vaktaal in teksten die niet voor vakgenoten zijn bestemd? Dan kan ik jou een hoop leren en vooral áfleren!
Stop met ‘eventjes’ je info op papier te zetten. Het is tijd om je schrijfstijl te verbeteren en dat gaat sneller dan je denkt! Ik help je graag om zó te leren schrijven dat bijna iedereen begrijpt wat jij bedoelt. En dat gaat sneller dan je denkt!
🔸 Jouw excuses ken ik ook
🔸 Op nummer 1 staat: tijdgebrek.
🔸 Op nummer 2: geen focus dus vraag je ChatGPT om een flauwe onpersoonlijke tekst voor je schrijven.
🔸 Op nummer 3: als je dan eindelijk de tijd hebt, de perfecte omstandigheden hebt gecreëerd en bent begonnen met de eerste zinnen, blijkt ineens dat je niet alleen bent.
Als een duveltje uit een doosje is hij/zij daar: jouw hoogstpersoonlijke innerlijke criticus. Hallo! 😈
🔸Wat doen we met hem?
Eigenlijk geef ik hem hier liever geen podium maar je moet weten dat iedereen zijn eigen criticus heeft. Hij herhaalt vaak dezelfde dingen. Dingen als: ‘doe maar niet, jij kan dit niet’ en ‘dit slaat nergens op’ en ‘wat zouden anderen hiervan vinden?’ en ‘ga even googelen en kijken hoe anderen het doen die wél succesvol zijn’. Wij sturen de criticus niet weg, we geven hem een stoel (achterin).
🔸Stop met aanmodderen
Je gaat toch maar even googelen op ‘schrijven voor het web’.Yes! Wat fijn: er zijn talloze tekstschrijvers die kant en klare templates delen. Uitleg in lijstjes, e-books, webinars. Voor je het weet heb je in de tijd die je had gereserveerd om nu ei-de-lijk te gaan schrijven, vooral zitten surfen.
🔸 Weet je waarom lezersgericht schrijven belangrijk is?
Veel mensen die in Nederland wonen, hebben niet dezelfde woordenschat als jij. Ze kennen minder woorden en hebben moeite met lange zinnen. Deze mensen haken af omdat ze zich onbegrepen of zelfs dom voelen en missen daardoor belangrijke informatie. Jouw informatie.
Daarom moet jij je schrijfstijl aanpassen aan het niveau van de gemiddelde lezer.
🔸 Wat levert het op?
Na de schrijftraining is het gedaan met dat geworstel op je toetsenbord. Dat hoe-moet-ik-beginnen-gevoel maakt plaats voor zelfvertrouwen. Stel je even voor dat je veel makkelijker en sneller schrijft en dat er ruimte overblijft om er nog een creatief sausje overheen te gieten ook!
🔸 Het voordeel voor de lezer: die weet meteen wat hem/haar te doen staat en voelt zich gezien. Want jij schrijft nu zó duidelijk dat iedereen begrijpt wat je bedoelt.
🔸 Het voordeel voor jou: minder vragen, klachten en misverstanden. En niet te vergeten: minder stress en meer schrijfplezier.
#nofilter
Ik hou van no-nonsense als het om marketing gaat. Ik probeer alles zo simpel mogelijk te houden. Geen toeters en bellen als het niet nodig is en geen ‘trucjes’ om klanten te verleiden.
🤍 Lotty
Lotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching
Auteur van Opposites Attract
Ik schreef honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.
Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 13+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!