Begin met een inleidend stukje van ongeveer 3 zinnen. De inleiding moet prikkelen om verder te lezen en eigenlijk al weergeven waar dit stukje over gaat. Denk maar aan de omgekeerde piramide. (Inleiding van ongeveer 3 zinnen)
Zoekmachine optimalisatie is niet ingewikkeld (Tussenkop H2 met synoniem)
Hier gaan we het zoekwoord SEO nog eens lekker gebruiken. Maar niet te veel want dat leest natuurlijk niet lekker. Bovendien denkt Google dan weer dat je aan het vals spelen bent en dat wil je natuurlijk niet. Dus we hebben het over zoekmachines en hoe jij je tekst het beste kunt schrijven.
Wat vindt de zoekmachine nou echt lekker? (Tussenkop H2 met synoniem)
Je ziet het: zo gaat het goed. Deze “body-tekst” mag tussen 150 en 1500 woorden bevatten. Al is het puur SEO technisch geen probleem om er een langer verhaal van te maken. Want daar is het dan wel weer goed voor. Maar waarschijnlijk is het te lang voor de lezer.
Hoeveel zinnen mag je achter elkaar schrijven op een webpagina? (Tussenkop H2 met synoniem)
Het advies is om veel witruimte te gebruiken en maximaal 4 regels achter elkaar. Dat is misschien even wennen voor jou en voor SEO ook niet nodig maar echt waar, mensen vinden dat prettiger en sneller lezen.
Waarom korte alinea’s goed is voor de lezer en SEO (Tussenkop H2 met synoniem)
• De tekst wordt er scanbaar door
• Ook dit soort lijstjes lezen sneller
• Mensen lezen vaak snel de koppen– daarom moeten ze heel goed zijn
• De tussenkopjes zijn dus voor de lezer en SEO erg goed
Plak hier nog een plaatje bij en voer bij de alt-tekst je SEO woord toe! In bovenstaand artikel staan 1568 tekens en het zoekwoord SEO is 10 keer gebruikt. Omdat het artikel over het zoekwoord gaat, is de content relevant en kun je op een heel natuurlijk manier synoniemen en verwante woorden gebruiken.
SEO schrijven is dus echt niet zo moeilijk!
En dit vul je in bij Yoast in WordPress:
Zoekwoord: SEO
Title: <Maak jouw webtekst SEO (Titel H1 en max. 65 tekens)| jouw bedrijfsnaam>
Metadescription: < Dit is een SEO template om jouw webtekst zoekmachine vriendelijk te schrijven.> (max. 150 tekens, begin niet met zoekwoord)
PS Vergeet hier dan niet een relevante link te plaatsen, bijvoorbeeld: doe eerst een zoekwoordonderzoek :-).