Inspiratiesessie

Als onderdeel van een teamdag.

Alleen voor leuke teams. Stomme teams komen er bi mij niet in.

Inspiratiesessie creatief schrijven

Uitdagend en verbindend. Vertederend en schokkend. Leerzaam en speels. Dat zijn wel zo’n beetje de woorden die passen bij de Inspiratiesessie Creatief Schrijven. Hoewel schrijven aandacht en focus vraagt, gaat deze sessie als een wervelwind door het team. Bekijk onderstaande woorden en hun synoniemen eens:

 

Inspiratie

Bevlogenheid, bezieling, ingeving, enthousiasme, brainwave, idee, inzicht.

Creativiteit

Oorspronkelijkheid, scheppingskracht, vindingrijkheid, verbeelding, fantasie.Dat zijn toch woorden waar je energie van krijgt? Natuurlijk weet je van tevoren nooit precies wat er gaat gebeuren. Maar dankzij de vaart die in de sessie zit, gaan medewerkers vaak helemaal los!


Hoe ziet zo’n sessie er uit?

Een inspiratiesessie duurt 2 uur (of 3 uur voor de uitgebreide versie) en bestaat voor een klein deel uit theorie en snelle schrijftips. Inzichten, feiten en filmpjes die een reactie teweegbrengen. Voorbeelden waar iedereen zichzelf in herkent met als onderwerpen: perfectionisme, schaamte en oordelen (loslaten).

Zware onderwerpen waar iedereen die schrijft mee te maken krijgt.

Ik laat de deelnemers zweten op schrijfopdrachten. Ik laat ze (aandachtig) naar elkaar luisteren. Ongemerkt zijn ze aan het zwoegen en laten ze iets van zichzelf zien wat normaal gesproken verborgen blijft. Maar vooral: ze verbazen zichzelf!


Wat levert het op?

Even de verwachtingen temperen: ik leer niemand schrijven in 2 uur tijd en ik let totaal niet op spelling, grammatica of interpunctie. Voor velen trouwens een opluchting.

Als de sessie niet is bedoeld om beter te leren schrijven, wat dan wel?
Schrijven is een genuanceerde manier van gedachten en gevoelens uiten. Onder die hersenpan gebeurt ontzettend veel. Links en rechts moeten samenwerken. En dat maakt deze sessie zo geschikt voor alle soorten kleurdenkers 😉

Elke sessie is er wel iemand die verliefd wordt. Verliefd op schrijven en verliefd op het gevoel dat ze tijdens het schrijven hebben ervaren. Dat maakt mij natuurlijk erg blij.
Voor het hele team is deze sessie een speelse manier om gevoelens, ervaringen en emoties te delen. Die medewerker die altijd alle lachers op zijn hand heeft, kan nu ineens een gevoelige snaar raken. Degene die zo makkelijk praat, schrijft misschien in korte krachtige zinnen.

De term out of the box, krijgt een nieuwe betekenis en deelnemers worden gemotiveerd om opmerkzamer te zijn en beter om zich heen te kijken.

Warning
Hoewel veel mensen schrijven best eng vinden, wordt er meestal heel veel gelachen. Bij leuke teams dan hè. Stomme teams komen er bij mij niet in.


Jarenlang praktijkervaring: I’m all yours

De afgelopen jaren schreef ik meer dan 400 blogs voor bedrijven en ondernemers. Zo’n 50 columns, meer dan 400 webpagina’s, zat ik in de vaste redactie van PsychoseNet en schreef ik eigen verhalen. Best druk in je eentje.
Ik weet als geen ander dat je rust nodig hebt om creativiteit de tijd en ruimte te geven. Maar ook dat je soms keihard moet doorzetten als je even geen inspiratie hebt. Voorbij de leegte ligt het onbekende.


Waarom een inspiratiesessie  door Lotty Rothuizen?

Ontspanning, plezier, respect en lef zijn belangrijke waarden waar ik aan hecht. Iets wat je tijdens deze sessie zeker zult ervaren. Ik heb al honderden columns en blogs geschreven. Soms grappig, soms lief, soms intens verdrietig. Maar altijd met lef en liefde. Verhalen die nooit geschreven waren zonder creatief proces vooraf. Omdat ik als geen ander weet dat je niet leert schrijven uit een boekje maar door te doen (en ja, door vallen en opstaan…).


Wat neem je mee naar de werkvloer

In ieder geval een heleboel inspiratie en inzichten die ervoor zorgen dat je straks met meer brutaliteit gaat schrijven. De oefeningen hebben je inzichten en zelfvertrouwen gegeven. Per mail krijg je de hand-out en handige schrijftips. Wie dapper genoeg is om fouten te maken, gaat een leuke tijd tegemoet. Want creatief schrijven, betekent dat je anders gaat communiceren.

Het resultaat? Meer reacties, positieve feedback, plezier en ander contact.


Incompany

De inspiratiesessie wordt gegeven bij jullie in het bedrijf of ik kan een inspirerende locatie zoeken. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan de sessie. Op die manier blijft er ook ruimte om te delen en feedback te geven (en ontvangen!).

Deze inspiratiesessie is leuk als onderdeel van een teamdag of wanneer je meerdere sessies of workshops hebt waar medewerkers uit kunnen kiezen.

Prijsje:
€ 500,- voor een sessie van 2 uur.
Maximaal 10 deelnemers. Iedere extra deelnemer wordt naar rato in rekening gebracht. Bedragen zijn exclusief btw en reiskosten.

Enthousiast geworden maar je hebt nog vragen? Of wil je meer weten over de inhoud? Bel me gerust op zodat ik je vragen kan beantwoorden.


 


Opposites Attract - Lotty RothuizenLotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching

Auteur van Opposites Attract

Ik schreef honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 13+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!

De korte tijd om een stuk te schrijven n.a.v. een opdracht werkt goed. Ik dacht niet na over schrijffouten of interpunctie. Dat schrijft heel bevrijdend. Wat ik in korte tijd schreef verbaasde mezelf.

Jolanda Vrolijk

Leraarondersteuner, Praktijkschool Breda

Lotty weet waar zij over praat. Nodigt je uit tot een andere kijk op schrijven. Haalde mij uit mijn comfortzone met een van haar opdrachten. Geeft goede en duidelijke feedback en wijst je de weg naar “the yellow brick road” van het creatief schrijven.

Carl Borggreven

Eigenaar, Soundtrack

Lotty’s workshop is voor mij een leuke, inspirerende, gezellige, interessante, tot nadenken zettende, boeiende, leerzame, grappige en creatieve ervaring geweest. Lotty heeft een serieuze maar ook enthousiaste en mijns inziens zeer originele aanpak die mij aanspreekt. Een aanrader!

Karin Dijkstra

Hoofd Algemene Zaken, Cugla BV

Laagdrempelig, humor, helder, nuchter, open en leerzaam.

Dorien Spanjaard

Wij hebben een mooie start weten te maken met creatief schrijven (al zijn we nu eerst nog alles aan het schrappen).

Astr

Eigenaar, De Typetuin

Op een informele, prettige manier hielp Lotty ons om allerlei (ongeschreven) regeltjes even over boord te zetten en ‘los’ te gaan. Minder hoofd, meer gevoel.

Karien de Bont

Ritueel Begeleider