Iedereen heeft wel een vriend(in) die breedsprakig is. Als je telefoon gaat en je ziet haar naam in het display, weet je dat het gesprek wel even kan duren.

Haar inleiding is eindeloos, de zijpaden kennen geen grenzen en na een poosje vraagt ze aan jou waar ze ook alweer was gebleven.

Hallo, ben je daar nog? Nee, waarschijnlijk zijn je gedachten allang afgedwaald als ze eindelijk bij de kern van haar verhaal is aanbeland…

Ga je schrijven en weet je niet hoe je moet beginnen?

Hou dan die vriendin in gedachten, dan weet je hoe het voelt als je eerst een hoop tekst door moet worstelen voor je begrijpt waar het over gaat.

Val met de deur in huis, meteen in de eerste alinea! Dan kan de lezer meteen bepalen of het wel of niet interessant voor haar is.

Hoe dat precies werkt, lees je hier: Omgekeerde Piramide.

Misschien moet je deze tip ook even aan die vriendin laten lezen 😅

 

Slechte teksten kosten geld

Stel je voor dat jij en je collega’s allemaal beter kunnen schrijven. Sneller. Effectiever.

Dat het hele team dezelfde schrijfstijl aanhoudt…

Iedereen kan beter leren schrijven en ik leer het jullie in 1 dag.

Boek Opposites AttractLotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching
Auteur van Opposites Attract

Ik schreef de honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 11+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!