Iedereen kan zijn creativiteit vergroten en aanwakkeren. Wil je creatiever en vrijer gaan schrijven – en dat is echt áltijd een goed plan – dan zou je kunnen beginnen met het schrijven van ‘morning pages’.

In haar boek ‘The artist’s Way‘ raadt schrijfster Julia Cameron deze methode aan als je creatiever wil worden. Het leuke is dat echt iedereen het kan, dat het werkt en dat je ook nog van jezelf leert.

Wat heb je nodig?

  • Pen en papier (géén toetsenbord!)
  • Iets eerder opstaan
  • Rust

Morning Pages zijn pagina’s die je vol schrijft met wat er maar in je opkomt. Je schrijft elke ochtend drie pagina’s vol. Dat doe je meteen nadat je bent opgestaan en je laat je gedachten en je schrijfhand volledig de vrije loop.

Alles wat je denkt en schrijft is goed. Over de vuile was, de ruzie van gisteren en de vrijpartij van vannacht. ‘Bedenk’ niets maar schrijf en hou vol.

Je leest niets terug en je hoeft niet op schrijfstijl of spelling te letten.

Wat gebeurt er tijdens dit proces? Je ordent je gedachten, je ruimt op, verwerkt en schrijft ongemerkt blokkades van je af. Maar vooral: je schrijft zonder censuur. Je schrijft jezelf leeg en geeft je speelse natuur de ruimte. Alles mag en alles is goed. Dat is de basis om creatiever te schrijven.

Lezen wat je allemaal hebt geschreven? Wacht daarmee tenminste een maand.

Wist je ik bij Therapeutisch Schrijven gebruik maak van dezelfde schrijftechniek: automatisch schrijven.

Slechte teksten kosten geld

Stel je voor dat jij en je collega’s allemaal beter kunnen schrijven. Sneller. Effectiever.

Dat het hele team dezelfde schrijfstijl aanhoudt…

Iedereen kan beter leren schrijven en ik leer het jullie in 1 dag.

Boek Opposites AttractLotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching
Auteur van Opposites Attract

Ik schreef de honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 11+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!