Rijkelijk laat ontdekte ik B&B Vol liefde. Ik zag (het inmiddels legendarische) fragment waarin Claudia uitlegt wat spiritualiteit voor haar betekent.

‘Spieruwaliteit is iets groots, is iets voelen in jezelf. Spieruwaliteit, als je dát durft, als je dat jezelf aan durft te gaan, dat zijn de krachtigste mensen.’

Ik was meteen gegrepen en keek in één ruk het hele seizoen online terug. Hooked. En het mooiste: seizoen 1 en 2 lagen nog op mij te wachten.

Inmiddels ben ik bij aflevering 16 van seizoen 1.

Ik heb kennisgemaakt met Caroline. Caroline is een slanke blondine met grote blauwe poppenogen. Die ogen zijn omlijnd met een flinke hoeveelheid eyeliner en mascara, waardoor ze als een mooi – maar verschrikt – konijn in de camera kijkt.

Caroline heeft een piepklein hondje genaamd Roos. Caroline práát met Roos. Met een infantiel stemmetje kletst ze erop los.

‘Spannend hè Roos? Hij moet jou ook leuk vinden; daar hebben wij het al over gehad.’

‘Kijk Roos, weer een andere meneer.’

‘Wat een gedoe, hè Roos.’

‘Roosje vindt het fijn om te wandelen, tóch Roos?’

De heren die voor Caroline komen, hebben al snel in de gaten dat Caroline en Roos een packagedeal zijn. Dus Roosje krijgt een onhandige aai, mag overal mee naar toe en een enkele heer murmelt zelfs zachtjes lieve woordjes tegen Roosje.

Ik vónd daar wat van 🤮

Totdat ik mezelf iets hoorde zeggen tegen mijn eigen hond 🤔 Niet met een kinderstem, maar toch zeker met een lieve-moeder-stem. Bij elke zin gaat mijn stem aan het eind omhoog.

Maar nog erger: ik ontdekte dat ik mijn hond Happy tijdens ‘onze gesprekken’ nooit noem bij haar naam.

Nee, ik gebruik een eindeloze variatie aan troetelnamen. Geen originele troetelnamen, geen namen die ergens op slaan maar héle simpele troetelnamen.

Toen ik mezelf hoorde, kon ik het niet meer niet-horen. Ik kan niet stoppen en er komen zelfs steeds meer naampjes bij.

Happy de peppie.

Poepie woepie

Moppie poppie

Lieffie pieffie

Meisje peisje

Allesje pallesje

Droepie poepie

Pappie wappie

Schatje padje

Flappie happie

Gelukkig heb ik geen B&B, heb de leukste man van de wereld al gestrikt en doet híj wel normaal tegen onze hond. Toch, Jerry de Perry?

Boek Opposites AttractLotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching
Auteur van Opposites Attract

Ik schreef de honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 11+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!