Oké, ik beken. Ik heb een guilty pleasure.

Ik kijk naar Lang Leve de Liefde.

Ik ontdekte het programma toen mijn buurman zich had opgegeven. Ik heb geen tv dus ik moest een paar dagen wachten om het online terug te kunnen kijken.

Buurman is nog steeds single en ik ben hooked. Wat een heerlijke afwisseling naast de docu’s en programma’s van HUMAN die ik kijk.

Ik kijk alle afleveringen van een week in één avond terug en vol verwondering bestudeer ik het menselijk gedrag. Ik kijk expres niet naar de reacties op Twitter, ik vrees dat ik er dan echt in word meegezogen.

In aflevering 73 van seizoen 5 zijn Danny en Kirsten met elkaar gematcht. En niet voor niets. De twee hebben elkaar al snel op veel vlakken gevonden.

Ook als Kirsten een vraag uit de ‘kletspot’ trekt en voorleest, zitten ze helemaal op één lijn.

‘Bedenk samen zo veel mogelijk symptomen voor het woord zoenen.’ Ze kijkt nog eens goed. ‘Grapje, dat lees ik verkeerd. Symptomen, dat staat er helemaal niet.’

‘Symptomen?’ Danny kijkt bedenkelijk.

‘Symfonieën!’ roept Kirsten

Danny kijkt met haar mee op het briefje. ‘Synoniemen,’ leest hij.

‘Wat is dat?’

‘Weet ik veel!’

Ze schateren het samen uit.

‘Wacht,’ zegt Kirsten. ‘We gaan het opzoeken.’

‘Wat erg hè’, giert Danny.

Ze zoeken het samen op én ze komen eruit.

 

Fragment uit LLDL Facebook

Dit fragmentje maakt kijken naar Lang Leve de Liefde weer legitiem 😉 want het is een leuk bruggetje naar het onderwerp van deze mail: het belang van synoniemen.

Als je een tekst schrijft over een bepaald onderwerp, val je vaak terug op dezelfde woorden en termen. Je wordt een beetje woordblind. Daarom staat bij mij standaard synoniemen.net in mijn favorieten.

Door vaker synoniemen andere woorden te gebruiken, gaat je tekst meer leven én zoek je bewust naar precies het juiste woord.

Boek Opposites AttractLotty Rothuizen | Schrijftraining en -coaching
Auteur van Opposites Attract

Ik schreef de honderden blogs, webpagina's en SEO-teksten. Copywriting, nieuwsbrieven en social media teksten. Ik schreef over steunzolen, verzekeren en rijlessen. Over meubels, de zorg en de horeca.

Met mijn incompany schrijftraining deel ik mijn kennis en 11+ jaar ervaring om bedrijven te helpen die hun interne en externe communicatie naar een hoger niveau willen tillen. En dat gaat sneller dan je denkt!