Zit je op LinkedIn? Op LinkedIn wil je je natuurlijk van je beste kant laten zien. 
Af en toe een verhaal waarin je je kwetsbaarheid toont. Dan begin je met ‘Ik heb lang getwijfeld om dit hier te delen, maar…’

Humblebragging.

Opscheppen vermomd als bescheidenheid.

Verder doe je er goed aan slimme reacties te plaatsen waarin je laat zien wat je waard bent. 

Natuurlijk moet je een biografie hebben. Het liefst eentje waarmee je (een goede) indruk maakt op anderen. 

De gemiddelde LinkedIn biografie staat bol van jargon en zeepbellentaal.
Zeepbellentaal bestaat uit woorden die g
ewichtig klinken en belangrijk lijken. Ze klínken interessant maar als je even goed leest wat er staat, spat de belofte als een zeepbel uit elkaar.

Je denkt: wat stáát hier nou eigenlijk?

Het zijn abstracte woorden die van alles kunnen betekenen, maar bij nadere inspectie uit elkaar spatten als een zeepbel. 

In mijn schrijftraining zit een leuke oefening waarbij de deelnemers zichzelf met zeepbellenwoorden moeten omschrijven. Daar komen geweldige biografieën uit voort. Maar er is niemand die hem nog op LinkedIn durft te plaatsen. Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet-zien. 

Voorbeelden zeepbellenwoorden

  • Professioneel
  • Grensverleggend
  • Breed inzetbaar
  • Helikopterview
  • Maatwerk
  • De menselijke maat
  • Met duurgarantie

Voorbeeld
Als professioneel copywriter ben ik breed inzetbaar om schrijftrainingen te verzorgen. Met mijn helicopterview weet ik grensverleggende opdrachten terug te brengen tot de menselijke maat. Het resultaat zijn teksten met duurgarantie.

Nu jij!Kies minimaal zes woorden om een mooie zeepbellenomschrijving te geven van wat jij doet. Plaats hem een dagje op LinkedIn met #schrijftraining @lottyrothuizen.

Als je durft.

 


Vond je dit een handige tip en wil je meer schrijftips ontvangen? Vraag dan hier de gratis Praktische Schrijfwijzer aan.