Maanden hebben we hierop moeten wachten. De zon staat nu te branden aan de hemel. Vanaf de andere kant van het water schijnt hij irritant in mijn ogen. Maar ik geniet.

Ik geniet van de warmte.
Van de geluiden.
Van de kinderen die weer druk zijn met onbenullige spelletjes die hun fantasie prikkelen. Plastic zakken gevuld met water. Kuilen, modder en duikbrillen. Even weg van de computers en games.

Dit jaar heb ik de bikini-ellende achter me gelaten. Ik draag nog steeds een bikini en ik vind mezelf nog steeds niet bikini-proof. Het is zelfs zo dat ik me erbij heb neergelegd dat ik dat ook niet meer ga worden. De pondjes en de zwaartekracht gaan steeds meer terrein winnen. Better get used to it!

Dus ik kijk niet naar mezelf maar ik kijk om me heen.

In mijn gezichtsveld komen drie meisje te staan. Als zij zich zorgen maken om hun lichaam, weten ze dat in ieder geval goed te verbergen. In niets verhullende topjes en strakke hotpants lopen ze giechelend op de rand waar het zand overgaat in water. Hun lichamen hebben jaloersmakende vormen maar aan hun gezichtjes zie ik dat ze nog in de brugklas zitten. Ze hebben alledrie lang haar waar ze veel mee schudden als ze hun hoofd in hun nek gooien bij het lachen. Ik zie de schalkse blikken die over hun schouders naar de jongen achter mij worden geworpen.

De jongen heeft zijn kleren nog aan en leunt schijnbaar achteloos op zijn fiets terwijl hij gebiologeerd naar de meisjes kijkt. Hij zuigt op een lolly, het stokje steekt uit zijn mond. Het ziet er stom uit maar hij is met zijn gedachten en zijn hele lijf bij de meisjes die daar staan.

En zij weten dat.

Zonder te horen wat ze tegen elkaar zeggen, is aan hun lichaamstaal af te lezen dat ze vooral met zichzelf bezig zijn en niet echt met elkaar. Ze gaan foto’s van elkaar maken.

Om de beurt maakt een van hen foto’s van de andere twee. Aangemoedigd door de hitsige ogen van Lolly, staan ze tot hun enkels in het water. Hun haren wapperen in de wind. Ik zie hoe hun silhouetten scherp aftekenen tegen het felle zonlicht: donkere lichaamscontouren tegen de blauwe lucht.

Lachend buigen de twee meisjes zich in een identieke beweging voorover en tuiten overdreven hun lippen. Ze kussen elkaar. Eigenlijk is het geen kus. Het is een fotokus. Een duckface. Hun lippen raken elkaar waarschijnlijk nauwelijks maar de suggestie laat de mond van Lolly openvallen.

Ze raken op dreef en er wordt een lesbische show opgevoerd. Als prachtige MTV-meisjes maken ze erotische bewegingen met hun perfect gestroomlijnde lichamen. Klik, klik doet de Blackberry. Een middelvinger gaat bij wijze van groet omhoog.

Klik. Klik.

Borsten worden in een snelle beweging verder omhoog geduwd in de push-ups. De meisjes staan tegenover elkaar, hun borsten raken elkaar net zo voorzichtig als hun lippen hiervoor deden. Ze lijken bedreven in dit spel.

Dan komt er een jongen aanlopen. Hij loopt naar Lolly toe. Even lijkt het of Lolly uit een droom ontwaakt. Hij geeft zijn vriend een high five en als hij zich omdraait om het schouwspel te volgen, zijn de meisjes uit het water verdwenen. Huppelend en uitbundig komen ze naar de pas gearriveerde vriend. Ze lachen en omhelzen hem. Hij krijgt dezelfde kusjes als zij elkaar zojuist nog gaven.

Hun borsten duwen stevig tegen zijn torso. Zijn handen glijden met gemak in een vloeiende beweging over hun rug naar hun billen. Als hij ze alledrie op deze manier heeft begroet, pakt hij onverstoorbaar een pakje sigaretten uit zijn borstzak en deelt ze uit. Jaloezie welt op en Lolly voelt een steek in zijn onderbuik.

Het mooiste meisje bedankt voor de sigaret en trekt onverwacht de lolly uit Lolly’s mond. Ze likt eraan om te proeven, zuigt even flink en geeft hem dan terug.

Dit is de mooiste dag uit Lolly’s leven.