Eindelijk een dag zonder kind en zonder Lief.

Ik nestel me met boeken en tijdschriften op de bank en kijk naar de bonte verzameling boeken die ik heb gehaald. Over hoog sensitiviteit, genot, yoga en marketing.

Ik kies voor Genot als kompasHoe ons brein maakt dat we vet voedsel, orgasmes, sporten, marihuana, wodka, leren en gokken zo prettig vinden.

Ik ben nieuwsgierig hoe mijn brein werkt. Ik denk aan mijn ritjes naar de glasbak en de frituurpan die ik net heb aangeschaft. Ik wil weten waarom ik boterhammen met pindakaas boven de groene smoothies verkies en stomende seks boven goede nachtrust.

De schrijver heeft het over de genotsknop en mijn interesse is gewekt.

 

Als ik verder lees, valt het tegen.

Ik lees over neuronen in het ventrale tegmentale gebied.

Over axonen, de ucleus accumbens, neurotransmitters, dopamine en de synaptische spleet.

Ik leer dat de extra aanmaak van dopamine ervoor zorgt dat we steeds méér willen van wat we lekker vinden. En dat mensen die de genotsknop vaker en vaker indrukken, uiteindelijk verslaafd raken en het oorspronkelijke genot niet meer ervaren.

Ik worstel me door de hoofdstukken en stuit op het hoofdstuk ‘Jouw sexy brein’. Ik wil nu wel eens weten hoe geilheid werkt.

Ik lees dat mensen seksueel atypisch zijn ten opzichte van andere zoogdieren. Meer dan 90 procent van de zoogdierensoorten is uitgesproken promiscue en hebben vaak zelfs meerdere seksuele partners op één dag. Dat mensen recreatieve seks hebben die niet is afgestemd op de ovulatiecyclus, dat wist ik al.

Ik vind het boek saai en begin ongeduldig alinea’s over te slaan.

Dan lees ik over masturbatie bij zoogdieren.

 

Over autofellatio bij dieren. Niet te verwarren met het opleuken van een saaie autorit. De schrijver gaat het hele dierenrijk af en schuwt beeldende voorbeelden niet. Ze hebben allemaal een genotsknop en drukken die naar hartenlust in.

Ik bekijk mijn hond, die zichzelf niets vermoedend aan het wassen is, ineens met andere ogen. Ik vind het helemaal geen leuk boek.

De redding komt in de gedaante van de postbode.

Op de mat valt de nieuwe LINDA. en het boek Alleen voor vrouwen- het geheim van het vallei-orgasme. Een cadeautje van de schrijfster Marleen Janssen.

Ik gooi het genotsboek in een hoek van de kamer en stort me vol overgave op het vallei-orgasme. Als ik snel lees, kan ik het vanavond misschien al in praktijk brengen, denk ik verheugd.

Ik ken Marleen niet maar ze lijkt me een gevaarlijke vrouw.

 

Ze is altijd met seks bezig. Ze hoort vrouwen uit en schrijft er dan artikelen over. Ze luistert gesprekken van vriendinnen af en vult daarmee het eerste hoofdstuk van haar boek. Ze vindt BN’ers saai omdat die niet alles vertellen.

‘Ik wil écht weten hoe het zit. En: ik wil dat wat ik hoor doorvertellen.’ Het staat er echt. Ik word een beetje bang voor Marleen. Ze geeft cursussen in vallei-orgasmes en ik vraag me af waarom ze het boek eigenlijk naar mij heeft gestuurd. Straks biedt ze me ook nog de cursus aan en gaat ze schrijven over hoe ik een twintig minuten durend vallei-orgasme beleef.

Maar Marleen en ik hebben óók iets gemeen. Zij las De Schaamte voorbij van Anja Meulenbelt toen ze vijftien was, ik verslond de seksscènes uit het Ritsloze nummer van Erica Jong. Dat schept een band.

Marleen heeft een missie. Ze wil vrouwen kennis laten maken met de oosterse visie en technieken van de seksualiteit waar het vallei-orgasme onderdeel van is. Voor het vallei-orgasme heb je niet veel nodig. Geen zwepen, seksspeeltjes, pornofilms of seksfeesten.

Ik ben om.

 

‘Verliefdheidshormonen zijn verslavend’ lees ik. ‘En het lichaam heeft er steeds meer van nodig om hetzelfde effect te sorteren.’ Marleen heeft haar huiswerk gedaan. Iets verder in het boek heeft ze het over de startmotor, de aan- en uitknop van de lustmachine.

Waar zit die knop?

Als Lief thuiskomt, bekijkt hij meteen de boeken die ik aan het lezen ben. Ik trek het boek van Marleen uit zijn handen. ‘Alleen voor vrouwen, dat zie je toch?’ zeg ik.

‘Het geheim van het vallei-orgasme, waarom lees jij dat eigenlijk, heb je iets te klagen?’

 

Ik lach geheimzinnig naar hem. ‘Wacht maar af’ zeg ik. Hij schenkt voor ons allebei een portje in en zet er een schaaltje nootjes en kaas naast. Na de eerste slok voel ik hoe de dopamine wordt aangemaakt. Zo simpel kan het zijn.

’s Avonds ga ik nog even met Marleen in bad en lees dat het geheim van het vallei-orgasme bij masturberen begint. Ik draai de badkamerdeur op slot.

Als Lief en ik daarna in bed liggen vraagt hij: ‘Hoe zit dat nou, met dat orgasmegedoe? Heb je het boek al uit? Weet je al wat ik moet doen?’

Ik ben moe van het lezen, mijn genotsknop is vandaag volop gestimuleerd met eten, drinken en leren. Er kan geen seks meer bij.

‘Ja’ zeg ik ‘maar ik weet niet of het wel iets voor jou is’.

Lief veert op, bereid om alles te doen om mij langs de randen van de afgrond, door het ravijn te laten razen en als een tornado de orgasmevallei te laten ontdekken.

‘Het is een lang proces. Zo’n vallei-orgasme vraagt veel voorbereiding. En uithoudingsvermogen.’

‘Je kent mijn uithoudingsvermogen schat’ schept hij op.

‘En jezelf wegcijferen.’

‘Natuurlijk’ en hij knikt begripvol.

‘Weet je het zeker dat je het wil?’ vraag ik poeslief.

Hij kust me en ik hou zijn hand tegen die onder de dekens glijdt.

‘Oké’ zeg ik terwijl ik het licht uitdoe. ‘Het moet in het donker. Om te beginnen moet je mij zeven dagen lang elke avond in mijn nek strelen en kriebelen tot ik in slaap ben gevallen. Meer mag nog niet.’

Het is even stil. Dan voel ik hoe hij achter me gaat liggen en de haren uit mijn nek strijkt en begint te kriebelen.

Ik val in een diepe slaap met de geruststellende gedachte dat ik nog zeven dagen heb om de vallei te betreden.