Zeg eens eerlijk: toen jij je eigen bedrijf startte, hoorde daar natuurlijk een website bij.

Je vond een webbouwer die voor jou een website neerzette. Je bedacht wat teksten en voilà! Jarenlang heb je er niets meer aan hoeven doen. Makkelijk scoren was dat…

Vroegah, ja!

Nu voelt alles anders. Jij en je website, jullie zijn een beetje uit elkaar gegroeid 🙁

DIE WEBSITE VAN JOU, LEEFT DIE NOG EEN BEETJE?

Ondertussen weet je dat je website hopeloos veroudert is, er gebeurt nooit iets, hij is op sterven na dood. En dat is ook alles wat jij ervan weet.
Zodra je iets wil aanpassen, moet je naar de webbouwer toe. Uurtje factuurtje, dat tikt lekker door.
Een extra reden voor jou om er niets aan te doen.

Vreemd genoeg wordt er vaak gedaan alsof je website een winkeltje is waarvan je alleen de deuren open hoeft te zetten en de klanten komen vanzelf wel binnen. Helaas is dat niet zo.

Maar al te vaak weten jouw klanten jouw website niet te vinden dus ze komen niet eens over de drempel van de voordeur heen!

En dat is jammer want een goede website is veel geld waard! Je kunt er alles op kwijt wat jouw klant wil weten én je kunt de winkeldeuren wagenwijd openzetten 24 uur per dag. Ook als jij lekker op vakantie bent!

WAAROM JIJ NOG STEEDS NIET BEGRIJPT HOE JE WEBSITE WERKT

Een website onderhouden kost veel tijd, vooral als je steeds opnieuw moet uitvogelen hoe het ook alweer werkt. Waarschijnlijk ben jij ook zo iemand (echte ondernemer :-)) die vindt dat je alles zelf moet kunnen. Dus verzamel je de moed om je er in te verdiepen.

En dan laat jij je afschrikken door termen als:

• SEO of zoekmachine optimalisatie

• Keywords, trefwoorden of zoekwoorden

• Metadata of metatags

• Landingspagina

• Weblog

• Social media

• Google adwords

• Google Analytics

Wacht! Niet afhaken, ik ken het gevoel!

Alleen is het voor mij wel lang geleden dat ik me erdoor liet imponeren. Tegenwoordig wil ik er juist alles over weten.

POWERBLOGGEN EN LEUKE VROUWEN

Daarom woonde ik een paar weken geleden een workshop ‘Powerbloggen en SEO made simple’ bij van Kitty Kilian en Janneke Romijn. Ik had er zin in. Lekker een dagje mijn hersenen laten kietelen, nieuwe dingen leren en even uit mijn kluizenaarshok!

Het was een fantastische dag met leuke inspirerende vrouwen (en één man, aaah) maar toch heb ik minder geleerd dan ik had verwacht.

Dat lag niet aan de inhoud van de workshop of aan de uitleg van Kitty en Janneke want zij hadden zich uitstekend voorbereid en wisten de groep de hele dag te boeien.

Het lag aan mij. Ik wist namelijk (bijna) alles al…

Die constatering was nét het zetje dat ik nodig had om door te zetten wat ik al een tijdje van plan ben: een programma opzetten om ondernemers te helpen om met eenvoudige oplossingen grote stappen te maken in hun online presentatie. Met de website als het levendige hart van de communicatie.

JIJ KAN HET OOK!

Lijkt het jou ook geweldig om zelf je website te kunnen beheren? Aanpassingen te doen wanneer jij dat wil? Een afbeelding of artikel toevoegen en beter scoren bij Google en bezoekers? Een duidelijke lijn te brengen in je online presentatie waardoor je herkenbaar wordt?

De komende tijd mag je van mij regelmatig nieuwe blogartikelen verwachten met tips en uitleg over het opzetten en onderhouden van jouw website, nieuwsbriefartikelen en bloggen. Alles wat jij moet weten om jou en je bedrijf in the picture te zetten, zodat je lekker op vakantie kunt gaan terwijl jouw website zijn werk doet.

Ik zal je laten zien dat het allemaal niet zo moeilijk is. Ik ga je er zelfs van overtuigen dat je het leuk gaat vinden als je eenmaal weet hoe het werkt! Jij houdt dan tijd over om de dingen te doen waar jij goed in bent én je leert dit op een onweerstaanbare manier online te presenteren!

Je zult zien dat je met simpele toepassingen al verbluffende resultaten kunt bereiken zodat je meer klanten aantrekt zonder er steeds weer moeite voor te hoeven doen!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste artikelen met tips en weten wanneer mijn programma begint? Mis dan niks en meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Je krijgt er dan een handige schrijfwijzer bij cadeau. Moet niet gekker worden.