‘Goedemorgen mam.’

‘Goedemorgen Lotje.’

‘Heb je lekker geslapen?’

‘Ja, ik heb lekker uitgeslapen want ik ga niet naar de kerk vandaag.’

‘Nee, dat snap ik. Het is al tien uur dus anders was je nu al opgehaald.’

‘Het heeft hier gesneeuwd en het was zo kil in mijn slaapkamer dat ik de verwarming ietsje aan wilde. Maar hij sloeg niet aan. Toen heb ik Henk en Tineke gebeld. Zo fijn, Henk zei ik kom wel even met een sleuteltje en dan kan ik de verwarming voor je ontluchten.’

‘Hè, wat fijn.’

‘Dus ik doe de deur open en – zo grappig – Henk had zijn zwager meegenomen. De zus van Tineke was eens in Suriname en daar heeft ze een inheemse man ontmoet. En daar is ze mee getrouwd. Dus Henk stond daar met die donkere man. Met van die volle lippen. Nou. Ik heb hem een hand gegeven en toen zijn ze samen naar mijn slaapkamer gegaan.’

‘Zo, mam, een neger in je slaapkamer? Er zijn heel wat vrouwen die daar alleen maar van kunnen dromen.’

‘Ja, en het was een nette man hoor. Ze waren zo klaar in de slaapkamer en toen waren ze ook zo weer weg. Heb jij al lekker gewandeld meisje?’

 

foto credit: pexels