Vanmorgen had ik een ontmoeting met mezelf. In de spiegel van de kapper.

Ik was niet de enige.

Het is een kakofonie van geluiden in de salon: haardrogers, kwetterende dames, de slissende kapper (tongpiercing), telefoons en achtergrondmuziek. De aankomende vakantie is het onderwerp van gesprek.

Ik bestudeer de uitgroei die een zwarte landingsbaan vormt op mijn hoofd en ik moet concluderen dat het grijs de overhand begint te krijgen.

IK BEN DUS NIET JONG EN BLOND. NIET ÉCHT IN ELK GEVAL

Met een iPad op schoot en de telefoon in mijn hand, regel ik zoveel mogelijk zaakjes tegelijk. Nagellak uit mijn tas. Er wordt aan me geplukt en ik krijg een espresso. Twee uur later, sta ik 85 euro lichter en 10 jaar jonger weer buiten. Een goeie kapper verricht wonderen!

Personal branding gaat over jezelf neerzetten. Jezelf presenteren. Weten wie je bent en dat laten zien. Online maar ook offline.

NIET ALLEEN JE WEBSITE MOET ER LEKKER UITZIEN. ZELF HEB JE OOK AF EN TOE EEN LIKJE VERF NODIG

 

Lotty Rothuizen weer helemaal opgelapt

Of een grote onderhoudsbeurt. Dat noem je dan vakantie.

De meeste mensen knippen hun eigen haren niet. Geen haar op hun hoofd die daar aan denkt. Ze zitten ook niet achter de naaimachine om hun eigen kleding in elkaar te zetten.

Maar wanneer ze een website nodig hebben, een goede profielfoto of een wervende nieuwsbrief, dan vinden ze dat ze dat wél zelf moeten kunnen.

Dan gaan ze zelf aan de slag. Ze denken dat ze daar geld mee uitsparen. Met huis-tuin-en-keuken-middelen. En met bloed, zweet en tranen.

Ik wens ook deze mensen een fijne vakantie. Want zij hebben het extra hard nodig!