Mijn eerste vakantieweek zit er alweer op.

Op het moment dat ik de deur achter me dichttrok, was ik los, wèg, vertrokken! Een week lang niet hoeven denken aan dagelijkse beslommeringen en zakelijke plannen.

Een camping zonder internet: ik kan het iedereen aanbevelen! Je sluit er een hele wereld mee buiten en er gaat (zoals altijd) een andere wereld voor je open. Eenmaal thuis gekomen, bekeek ik vol afgrijzen mijn overvolle mailbox, vol met nieuwsbrieven die meteen de prullenbak in gingen.

 

Nieuwsbrieven met koppen als:

Deze vakantie elke dag bloggen!(alsjeblieft niet zeg!)

Hoe overleef je een vakantie zonder internet(zeur niet, je wil toch vakantie?)

De 100 beste WIFI-hotspots ver van huis(waar je met een grote boog omheen moet lopen)

Word rijk vanuit je hangmat(als je in een hangmat ligt, ben je al rijk)

De zomeruitverkoop is begonnen(als het in de uitverkoop is, betaalde je daarvoor dus altijd te veel)

10 tips om inspiratie op te doen tijdens je vakantie(verandering van omgeving levert altijd inspiratie op)

MIJN VAKANTIEGEVOEL VERDWEEN ALS SNEEUW VOOR DE ZON

Een zwaar gevoel drukte op mijn schouders. Ineens moest ik weer van alles. Ik had helemaal nog geen zin om te werken, om na te denken en creatief te zijn…

Toen deed ik iets wat alleen zelfstandigen kunnen doen: ik besloot mijn computer weer af te sluiten en er nog een week aan vast te plakken.

Ik heb mijn keuken geverfd, ben met mijn lief gaan hardlopen en ik heb een boompje omgehakt.

NU –NA 2 WEKEN– IS MIJN HOOFD NET ZO LEEG ALS MIJN BANKREKENING

Maar ik bruis weer van de energie. Er liggen leuke opdrachten op me te wachten en de inspiratie die ik (onbewust) heb opgedaan tijdens het rollen en kwasten, vraagt om actie!

Toen ik mijn mailbox na deze tweede week opnieuw opende, zat er een nieuwsbrief bij waar ik wèl iets mee kan, van de Blog Academie: ‘Van schrijftalent naar blogpro in 4 weken.’ Ze geven ook nog 100% no cure, no pay garantie!

Dat wil ik wel- dacht ik zo.
Na de vakantie ga ik met de cursus beginnen. Ik heb er zin in.

Zin om te leren van mensen die het beter kunnen.

Zin om mezelf uit te dagen.

Zin om mijn fantasie te gebruiken.

Zin om een klein beetje beter te worden in wat ik doe.

En vooral zin om mijn talent wat meer en de marketing-bullshit wat minder aandacht te geven. Kan de BlogAcademie waarmaken wat ze beloven? Just wait ands see. En eh, elke dag bloggen? Er zijn mensen die zweren erbij. Dat zijn dezelfde mensen die zeggen dat als je geen zin hebt, je zin moet maken.

Dát heb ik vaker gehoord. En toen werkte het ook niet 😉